• NASA oferă 35.000 de dolari în premii pentru proiectarea unei toalete care poate fi folosită pe Lună.
  • Agenţia spaţială şi-a stabilit un obiectiv ambiţios de a trimite astronauţii înapoi pe lună până în 2024.
  • Echipajul va trebui, evident, să meargă la baie în timpul misiunii.

NASA oferă 35.000 de dolari în premii pentru proiectarea unei toalete care poate fi folosită pe Lună. Agenţia spaţială şi-a stabilit un obiectiv ambiţios de a trimite astronauţii înapoi pe lună până în 2024, iar echipajul va trebui, evident, să meargă la baie în timpul misiunii.

Modelele de toaletă ar trebui să economisească apa şi să „ajute la menţinerea unui mediu curat în interiorul lander-ului, care nu are mirosuri şi alţi contaminanţi.” Acesta ar trebui să poată susţine un echipaj format din doi astronauţi timp de 14 zile şi să permită transferul deşeurilor colectate la depozitare sau la eliminarea în afara vehiculului.

Toaleta trebuie să fie uşor de curăţat şi de întreţinut şi ar trebui să aibă o perioadă de timp de cinci minute sau mai puţin între utilizări. De asemenea, trebuie să folosească mai puţin de 70 de waţi de putere şi să facă mai puţin zgomot decât un ventilator mediu de baie. Spaţiul va fi, de asemenea, o problemă, astfel încât toaleta trebuie să cântărească mai puţin de 33 de kilograme pe Pământ şi să fie mai mică de 0,12 metri cubi în volum.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA