• În timp ce restul lumii continuă lupta împotriva Covid-19, un continent e în continuare neatins de virus
  • În cei 14.000.000 de kilometri pătraţi nu există niciun caz de coronavirus
  • Aproximativ 5.000 de oameni, în mare parte cercetători, locuiesc în prezent pe continent

Nu o să-ți vină să crezi, dar încă există locuri în lume unde coronavirusul nu a făcut victime. Deși Antarctica a luat contact cu virusul în perioada în care epidemia s-a instalat pe ultimele vase de croazieră ale sezonului, boala nu a ajuns pe ţărmurile îngheţate ale continentului. Având în vedere că transporturile au fost întrerupte până la venirea verii arctice, lucrurile nu ar trebui să se schimbe.

Nu există o populaţie autohtonă oficială, dar aproximativ 5.000 de oameni, în mare parte cercetători, locuiesc în prezent în cele 80 de baze de pe continent. Printre aceştia se află şi Keri Nelson, coordonator administrativ la staţia Palmer din Insula Anvers, cea mai nordică staţie americană din Antarctica.

Iată mărturia femeii: „Nu cred că există nimeni aici, în acest moment, care să nu fie recunoscător că este în siguranţă. Unii se pregătesc să se întoarcă acasă, pentru a fi alături de cei pe care îi iubesc, dar apreciem cu toţii faptul că boala şi manifestările ei nu sunt prezente aici“.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Chiar dacă cei din Antarctica sunt deconectaţi din punct de vedere geografic de pandemie, să știi că ei sunt la curent cu evoluţia crizei Covid-19: „Am citit enorm despre dinamica situaţiei. Simt că este datoria mea ca om să asist la ceea ce se întâmplă în lume“.

Sursă foto: Profimedia