• Femeile stau pe gânduri atunci când vine vorba să facă un copil
  • Nu au încredere în autorități, în conducerea acestei țări și nu mai cred nici în spitalele românești
  • Anul trecut am avut cel mai mic număr de copii născuți din ultimii 53 de ani

Să fac sau nu copii. Asta este întrebarea care o frământă tot mai des pe femeia din România. Sprijinită mai mult de soț și părinți, decât de stat, e dezamăgită de ce oferă societatea copiilor.

În general, femeile care stau pe gânduri atunci când vine vorba să facă un copil nu au încredere în autorități, în conducerea acestei țări și nu mai cred nici în spitalele românești. Cât despre educație, consideră că nu s-a schimbat nimic de zeci de ani încoace. În asemenea condiții, femeia simte că dacă aduce pe lume un copil, e greu să îi ofere un viitor bun aici în România.

Teama asta se simte în maternități. Anul trecut am avut cel mai mic număr de copii născuți din ultimii 53 de ani. Și dacă o ducem în acest ritm, ONU spune că un copil care se naște acum, la 30 de ani va trăi într-o Românie cu puțin peste 14 milioane de locuitori.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Cum au răspuns politicienii în fața scăderii natalității? Au făcut promisiuni. În ultimul program de guvernare, PSD promitea 2.500 de școli, grădinițe și creșe. Am văzut toți câte au făcut. Culmea este că și liberalii au trecut aceeași cifră în programul de guvernare lansat acum 10 zile.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!