• De azi, starea de alertă ghidează mersul lucrurilor în România
  • Starea de alertă aduce și o nouă declarație pe proprie răspundere, necesară dacă vrei să ieși din localitate
  • În interiorul localităţii poți circula fără declaraţie

Dacă vrei să ieși din localitate pe perioada stării de alertă o vei putea face doar pentru urgenţe şi vei avea nevoie în continuare de o declaraţie pe propria răspundere.

Printre motivele pentru care se pot face deplasări în alte judeţe, în plus față de cele din starea de urgență, se numără: deplasarea pentru îngrijirea unei proprietăţi din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obţinerea unor drepturi, deplasare pentru tratament, pentru îngrijirea unei rude, asistenţa persoanelor vârstnice, decesul unui membru în familie, participarea la evenimente familiale, achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Descarcă aici

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Vezi mai jos cum trebuie să arate declaraţia pe proprie răspundere pentru deplasarea în afara localităţii: 

Totuși, nu va mai fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasările în interiorul localităţilor: „Începând cu data de 15 mai este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei, gospodăriei, în interiorul localităţilor, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei şi evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de trei persoane, care nu aparţin aceleiaşi familii. Nu mai trebuie declaraţii pentru acest lucru“.

Sursă foto: Publimedia/Shutterstock