• Africa de Sud a luat măsuri extreme pentru a impune distanțarea socială
  • Țara va ajunge în curând la 30.000 de teste/zi pentru coronavirus
  • Forțele de ordine care mențin carantina totală au fost acuzate de abuzuri

Africa de Sud e de o săptămână în carantină totală și lucrurile arată promițător – peste 47.000 de oameni au fost testați și 67 de laboratoare sunt funcționale. Țara are chiar și centre de testare de tip drive-in. Iar în curând, Africa de Sud va avea capacitatea de a testa 30.000 de pacienți pe zi, scrie BBC. În plus, oamenii primesc gratuit gel antibacterian pentru mâini. Până acum, din cele aproximativ 1.500 de cazuri de coronavirus, doar 7 au fost mortale.

Cât de strictă e carantina impusă pentru trei săptămâni în Africa de Sud? Păi, spre deosebire de România și multe alte țări, nu ai voie să ieși ca să faci mișcare sau să îți plimbi câinele. Au fost interzise vânzările de alcool și țigări. Iar dacă nu respecți regulile, ești amendat drastic sau poți chiar să ajungi la închisoare.

Însă nu totul e perfect. Polițiștii și militarii mobilizați au fost acuzați de abuzuri. Oamenii s-au plâns că au fost umiliți, bătuți și chiar împușcați, inclusiv pe străzile capitalei comerciale, Johannesburg.

Recomandări

PUTIN ÎL VIZITEAZĂ PE KIM
NETANYAHU DIZOLVĂ CABINETUL
MACRON ARUNCĂ PARTIDUL ÎN AER
BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ

Având în vedere că în Africa de Sud există o uriașă diferență între categoriile sociale, e clar că bătălia contra COVID-19 va fi câștigată în cele mai sărace comunități ale țării, concluzionează jurnaliștii BBC.