• Ludovic Orban a spus că nu este nevoie ca patronii teraselor să noteze CNP-ul persoanelor care fac rezervări
  • Doar numele, prenumele şi numărul de telefon va trebui să le dai când faci rezervare
  • Aceste date sunt utile într-o eventuală anchetă epidemiologică

Nu va trebui să îți dai CNP-ul dacă vrei să rezervi o masă la o terasă, ci doar numele și numărul de telefon. „Raţiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulţi oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poţi să consulţi bazele de date ca să ştii care sunt persoanele care există cu risc de infectare“, a explicat premierul, la Digi 24.

Şeful Executivului a precizat că „nu este ceva nou“ ca persoanelor care vor să facă o rezervare să li se ceară anumite date de identificare.

„Îi vom ajuta să înţeleagă (pe patronii de restaurante – n.red.). (…) Toate acest lucruri o să le clarificăm (datele care vor fi solicitate – n.red.) (…) E nevoie să poţi să identifici persoana, măcar după numărul de telefon, să ştii nume, prenume şi măcar un număr de telefon sau adresa“, a mai spus el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Terasele au fost deschise luni, odată cu noi relaxări privind restricţiile. Legea spune că reprezentanţii teraselor trebuie să ceară clienţilor date de identificare, iar unii angajaţi au cerut chiar şi CNP-ul celor ce au făcut rezervări.