• Germania a înregistrat o creștere bruscă de cazuri de infectări cu coronavirus.
  • După un focar într-un abator, virusul s-a răspândit cu rapiditate.
  • 1.331 de cazuri au apărut la fabrica de prelucrare a cărnii Toennies.

Numărul de cazuri de coronavirus a crescut brusc în Germania, după ce un focar la o fabrică de procesare a cărnii a infectat peste o mie de angajați, scrie CNN.

Datele indică cât de mult se răspândește virusul în țară. O rată de reproducere de 1 înseamnă că fiecare persoană infectată cu coronavirus va infecta în medie o altă persoană. Datele publicate de Institutul Robert Koch plasează rata de reproducere din Germania la 2,88. Cancelarul Angela Merkel a spus în repetate rânduri că Germania trebuie să păstreze numărul sub 1 pentru ca țara să combată cu succes virusul.

În mai, rata de reproducere din Germania scăzuse la 0,75. Institutul Robert Koch a asociat ascensiunea ulterioară cu un focar local de coronavirus apărut la o fabrică de procesare a cărnii din orașul Gutersloh. Autoritățile din Gutersloh au anunțat duminică că au înregistrat 1.331 de cazuri pozitive la fabrica de prelucrare a cărnii Toennies.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Deoarece numărul de cazuri din Germania este în general scăzut, aceste focare locale au o influență relativ puternică asupra numărului de reproducere“, a spus RKI duminică.