Numărul de cazuri de coronavirus, în creștere în Germania, după un focar masiv la un abator

Numărul de cazuri de coronavirus, în creștere în Germania, după un focar masiv la un abator

Numărul de cazuri de coronavirus a crescut brusc în Germania, după ce un focar la o fabrică de procesare a cărnii a infectat peste o mie de angajați, scrie CNN.

Datele indică cât de mult se răspândește virusul în țară. O rată de reproducere de 1 înseamnă că fiecare persoană infectată cu coronavirus va infecta în medie o altă persoană. Datele publicate de Institutul Robert Koch plasează rata de reproducere din Germania la 2,88. Cancelarul Angela Merkel a spus în repetate rânduri că Germania trebuie să păstreze numărul sub 1 pentru ca țara să combată cu succes virusul.

În mai, rata de reproducere din Germania scăzuse la 0,75. Institutul Robert Koch a asociat ascensiunea ulterioară cu un focar local de coronavirus apărut la o fabrică de procesare a cărnii din orașul Gutersloh. Autoritățile din Gutersloh au anunțat duminică că au înregistrat 1.331 de cazuri pozitive la fabrica de prelucrare a cărnii Toennies.

Deoarece numărul de cazuri din Germania este în general scăzut, aceste focare locale au o influență relativ puternică asupra numărului de reproducere“, a spus RKI duminică.

Exit mobile version