• Pandemia a dus la o prăbușire a numărului de nou născuți în mai multe țări din Europa
  • Există și excepții, Olanda și Franța a avut o ușoară creștere
  • La noi, nașterile au avut același număr și chiar o ușoară creștere față de luna decembrie a anului trecut

Pandemia a dus la o prăbușire a numărului de nou născuți în țări ca Italia, Franța, Spania sau Marea Britanie. Experții spun că, față de crizele anterioare ca Marea Depresiune din 1930 sau criza petrolului din 1973, scăderea este mult mai mare.

Primele cauze de scădere a numărului de nou-născuți au fost temerile părinților legate de sănătate mai ales la locul de muncă și de securitatea familiei. De exemplu, în Franța, la nouă luni de la începerea carantinei, s-a înregistrat o scădere de 13% și asta ținând cont de faptul că Franța era țara cu rata de fertilitate cea mai mare din Europa. Țara nu a mai avut așa declin din anii 70. Spania a avut o scădere de 23% față de anul anterior, iar Italia a avut un procent de scădere de aproape 22%.

Însă există și excepții, Olanda și Franța a avut o ușoară creștere, iar la noi nașterile au avut același număr și chiar o ușoară creștere față de luna decembrie a anului trecut.

Gemenii sunt la putere în această perioadă

În plus, conform jurnalului Human Reproduction gemenii sunt la putere în această perioadă, cu 1,6 milioane de copii care se nasc în fiecare an în întrega lume. Unul dintre 42 de copii se naște cu un geamăn.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Studiul a fost făcut în peste 165 de țări, iar cauzele principale care au dus la acestă creștere sunt migrația populației dintr-o țară în alta cât și fertilizarea în vitro și stimularea ovariană.