• O elevă din locul cel mai afectat de coronavirus din țară, Suceava, i-a transmis o scrisoare ministrului Educaţiei
  • Raluca este elevă în clasa a XII-a şi va susţine bacalaureatul, iar „confuzia, frica și stresul“ sunt dușmanii ei în perioada asta
  • Raluca a redat în cuvinte ceea ce mulți elevi simt în timpul epidemiei, dar și propune soluţii pentru examenele naţionale

Pentru mulți dintre elevii din țară, cei mai mari dușmani din această perioadă sunt „confuzia, frica, stresul şi îngrijorarea“, așa cum povestește o adolescentă din Suceava, care urmează să dea bacalaureatul.

O elevă de clasa a 12-a te uimește cu trăirile transmise  într-o scrisoare deschisă postată pe o rețea socială, pe care i-o adresează ministrului Educaţiei, Monica Anisie: „Locuiesc în Suceava, acest oraş supranumit «Lombardia României». Aici, vieţile noastre s-au schimbat la 180 de grade în doar o săptămână. Vuietul îngrijorării sucevenilor ajunge mult prea greu la Bucureşti. De două luni încoace, ne aflăm într-un abis ce, la acest moment, pare fără fund. Confuzia, frica, stresul şi îngrijorarea sunt doar câteva din stările prin care mii de elevi au trecut în ultima perioadă“.

Tânăra îşi aminteşte ziua de 30 martie, când Suceava a intrat în carantină, având 500 de pacienţi infectați cu Covid-19: ,,În acea seară am plans, la fel şi în serile ce au urmat, nu am putut să mănânc din cauza stresului, corpul meu nu mai funcţiona, poate ar fi trebuit să merg la spital, dar Spitalul Municipal Suceava era sursă sigură de infectare. Uşor, uşor, am reuşit să îmi revin şi sa mă încurajez singură că totul va fi bine“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Raluca e îngrijorată în continuare de examenul maturităţii şi propune ca bacul să fie încheiat cu mediile din cei patru ani, cu nota minimă de trecere 7, sau examenele să fie susținute în condiţii de maximă siguranţă.