O angajată Ford Craiova a fost depistată cu Covid-19. 6 colegi au intrat în contact direct cu femeia

O angajată Ford Craiova a fost depistată cu Covid-19. 6 colegi au intrat în contact direct cu femeia Sursă foto: Remus Badea, Mediafax Foto
  • Angajata Ford şi-a făcut testul pentru SARS-COV2 la o clinică privată din Craiova
  • La triajul epidemiologic zilnic de la fabrică nu au fost descoperite simptome ale bolii
  • Şase angajaţi care au intrat în contact direct cu femeia sunt în izolare la domiciliu

O angajată din secţia Montaj General a fabricii Ford Craiova a fost diagnosticată cu Covid-19. Femeia a mers, luni, la o clinică privată din oraş unde a solicitat să i se facă testele pentru depistarea SARS-COV2. Astăzi, rezultatele au confirmat infecţia cu noul coronavirus. Aceasta a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova unde i-a fost repetat testul, însă, până la momentul publicării ştirii, rezultatele analizelor nu se cunosc.

Reprezentanții uzinei de maşini spun că femeia a fost ultima dată la serviciu în data 22 mai, însă la triajul epidemiologic nu au fost descoperite simptome ale bolii. Ana Maria Timiş, reprezentant Ford România, a spus că angajata ar fi decis să ceară testarea pentru SARS-COV2 pentru că se simţea răguşită. Şase colegi de serviciu de-ai femeii, care au intrat în contact direct cu aceasta, au fost trimişi în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

„Am notificat imediat toţi angajaţii care au fost în contact direct cu aceasta şi le-am cerut acestor angajaţi să rămână în izolare la domiciliu pentru 14 zile. (…) Lucrăm strâns cu Direcţia de Sănătate Publică Dolj care va decide dacă este necesară o investigaţie epidemiologică a angajaţilor care au lucrat cu şi în apropierea persoanei infectate. (…) Noi avem programul decalat în producţie, cu pauză 2 ore, tocmai ca să se dezinfecteze locurile de muncă, autobuzele cu care vin angajaţii. Am ţinut cont strict de protocoalele în vigoare“, a mai spus reprezentantul Ford.

Activitatea în fabrica Ford Craiova a fost reluată în data de 4 mai. Se lucrează în două ture şi doar 4.700 din 6.300 de angajaţi au revenit la muncă. Ceilalţi sunt în şomaj tehnic.