• O asistentă medicală care a asistat la decesul multor pacienți a împărtășit un lucru reconfortant despre moarte.
  • Julie McFadden lucrează ca asistentă medicală la un ospiciu, sprijinind adulții care se apropie de sfârșitul vieții, iar moartea este o parte obișnuită a muncii sale.
  • Fosta asistentă de la Terapie Intensivă a declarat: „Se întâmplă de cele mai multe ori la sfârșitul vieții lor, oamenii sa aibe o „viziune”.

O asistentă medicală care a asistat la decesul multor pacienți a împărtășit un lucru reconfortant despre moarte, despre care a spus că mulți oameni nu-și dau seama și care înlătură temerile oamenilor. Julie McFadden, în vârstă de 39 de ani, lucrează ca asistentă medicală la un ospiciu, sprijinind adulții care se apropie de sfârșitul vieții, iar moartea este o parte obișnuită a muncii sale.

În timp ce Julie își face treaba, vizitând camerele pacienților pentru a se asigura că aceștia se simt cât mai confortabil înainte de sfârșit, ea a spus că mulți dintre ei experimentează același fenomen de „viziune”.

Reacțiile variază, dar Julie, din Los Angeles, California, a spus că „viziunea” apare atunci când persoanele pe moarte – care sunt adesea pe deplin lucide – își văd prietenii, familia și chiar animalele de companie decedate. Această experiență are loc adesea atunci când oamenii sunt aproape de moarte, dar vine ca o mângâiere pentru persoana respectivă, mai degrabă decât ca o experiență înfricoșătoare.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Fosta asistentă de la Terapie Intensivă a declarat: „Se întâmplă de cele mai multe ori la sfârșitul vieții lor, dar nu delirează. Se numește „viziune” și este adesea foarte reconfortant pentru persoana respectivă. Nu este niciodată înspăimântător – dacă sunt speriați, este probabil că se confruntă cu delir sau paranoia, nu cu viziunea. Oamenii nu vorbesc prea mult despre asta, dar este foarte frecventă și mai mult de jumătate dintre persoanele pe care le-am îngrijit au avut această experiență. Este atât de normal să te temi de moarte și am avut mai mulți pacienți care și-au exprimat teama – dar apoi un membru al familiei a venit la ei și nu au mai fost speriați.”

Julie, care lucrează cu persoane de toate vârstele care suferă de afecțiuni care le scurtează viața, a spus că viziunea are loc de obicei cu aproximativ o lună înainte ca o persoană să moară. Dar dacă o persoană o experimentează, nu este un indicator că suferă de psihoză sau că are un nivel scăzut de oxigen – este conștientă și lucidă.

Ea a spus că vor vedea doar persoanele dragi care au murit, cum ar fi familia, prietenii și chiar animalele de companie. Ea spune: „Uneori, pacienții spun că le-a venit o persoană dragă într-un vis. De multe ori, oamenii care au experimentat acest lucru vor spune „Știu că pare o nebunie” – sunt foarte conștienți de ceea ce se întâmplă.”

Julie a împărtășit o explicație pe TikTok, unde postează videoclipuri sub numele de @hospicenursejulie, în care încearcă să îi educe pe oameni despre moarte. Videoclipul a adunat aproape 100.000 de vizualizări – iar oamenii s-au adunat la comentarii pentru a-și împărtăși reacțiile.

Mulți au fost de acord că au avut membri ai familiei care au trecut prin această experiență – și a fost o experiență reconfortantă, așa cum a susținut Julie. Unul dintre ei a spus: „Tatăl meu și-a văzut frații, mama și-a văzut sora.”

Un altul a spus: „A fost o experiență minunată: Cu câteva zile înainte ca bunica mea să moară, i-a spus unei asistente că tatăl ei o așteaptă. Acest lucru a fost foarte reconfortant pentru mama mea în acel moment”.

Între timp, alții au spus că videoclipul le-a adus alinare și a ajutat la atenuarea fricii de moarte. Unul dintre ei a spus: „Acesta este motivul principal pentru care nu-mi mai este frică să mor… Abia aștept să îi revăd pe toți. Pare pașnic”. Un altul a fost de acord: „Sper să mi se întâmple și mie acest lucru. Am pe cineva de care am nevoie să vină să mă ia”.