• O specie rară de orhidee a crescut pe acoperișul unei clădiri din Marea Britanie
  • Serapias parviflora, planta descoperită în Londra, se găsește în general în zona mediterană
  • Există 15 mici orhidee din specia rară, care înfloresc doar câteva săptămâni pe an

Este pentru prima dată când Serapias parviflora, orhideea cu flori mici, este văzută în Marea Britanie de la aducerea speciei în Cornwall, în 1989. Floarea rară crește în general în bazinul mediteranean și pe coasta atlantică a Franței, Spaniei și Portugaliei.

Cele 15 plante care cresc în grădina de la etajul 11 ​​al Nomura International reprezintă întreaga colonie cunoscută a speciei din Marea Britanie.

Bucuria descoperirii coloniei anterioare, la Rame Head din Cornwall în 1989, a fost în contrast puternic cu dezamăgirea resimțită când a dispărut, 20 de ani mai târziu. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Există 15 dintre micile orhidee delicate și înfloresc doar câteva săptămâni. Odată cu schimbarea climatului, ecologiștii spun că este probabil să se găsească mai multe specii mediteraneene la Londra.

Ecologul Nomura, Mark Patterson, care administrează grădina de pe acoperiș, a descoperit orhideele cu flori mici în timpul unei inspecții lunare.

Rămâne necunoscut modul în care planta a ajuns în grădina acoperișului băncii de investiții japoneze, deși, așa cum subliniază Patterson, semințele sale pot parcurge distanțe mari prin vânt.

„Plantele ar fi putut proveni de pe continent și ar fi fost aduse peste Canal prin vânturi sudice care aduc frecvent depozite de praf saharian în Londra”, a spus el.

„Odată așezate pe acoperișul Nomura, semințele ar fi format o simbioză cu o ciupercă micorizică care să le permită să germineze și să crească. În timp ce este posibil, șansele sunt astronomice”, conchide Nomura.