O colonie de orhidee rare, descoperită pe acoperișul unei clădiri de birouri. Explicația specialiștilor

MERSIN, TURKEY - FEBRUARY 03: A view from a flower greenhouse at Yenice neighborhood of Tarsus district in Mersin, Turkey on February 03, 2021. In Mersin, Turkey's most significant flower production centers, flower greenhouses continue their preparations for February 14 Valentine's Day. The colorful flowers which are grown in a company in Tarsus, are delivered to Turkey's four corners before the special day. Mustafa Unal Uysal / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Este pentru prima dată când Serapias parviflora, orhideea cu flori mici, este văzută în Marea Britanie de la aducerea speciei în Cornwall, în 1989. Floarea rară crește în general în bazinul mediteranean și pe coasta atlantică a Franței, Spaniei și Portugaliei.

Cele 15 plante care cresc în grădina de la etajul 11 ​​al Nomura International reprezintă întreaga colonie cunoscută a speciei din Marea Britanie.

Bucuria descoperirii coloniei anterioare, la Rame Head din Cornwall în 1989, a fost în contrast puternic cu dezamăgirea resimțită când a dispărut, 20 de ani mai târziu. 

Există 15 dintre micile orhidee delicate și înfloresc doar câteva săptămâni. Odată cu schimbarea climatului, ecologiștii spun că este probabil să se găsească mai multe specii mediteraneene la Londra.

Ecologul Nomura, Mark Patterson, care administrează grădina de pe acoperiș, a descoperit orhideele cu flori mici în timpul unei inspecții lunare.

Rămâne necunoscut modul în care planta a ajuns în grădina acoperișului băncii de investiții japoneze, deși, așa cum subliniază Patterson, semințele sale pot parcurge distanțe mari prin vânt.

„Plantele ar fi putut proveni de pe continent și ar fi fost aduse peste Canal prin vânturi sudice care aduc frecvent depozite de praf saharian în Londra”, a spus el.

„Odată așezate pe acoperișul Nomura, semințele ar fi format o simbioză cu o ciupercă micorizică care să le permită să germineze și să crească. În timp ce este posibil, șansele sunt astronomice”, conchide Nomura.

Exit mobile version