• Aneta s-a mutat cu familia în Zanzibar din cauza pandemiei
  • Copiii învaţă online, la o şcoală cu sistem  de învăţământ britanic
  • Aneta îşi gestionează afacerea de la distanţă

Pandemia ne dă bătăi de cap tuturor. Unii ies la o plimbare prin parc, alţii pleacă în Zanzibar. Aneta Jechiu este din Iaşi, iar în octombrie s-a mutat temporar în Zanzibar cu soţul şi cei trei copii de 6, 10 şi 12 ani.

Pe copii i-a retras de la şcoală. Ei învaţă acum în sistem de homescholling, la o şcoală cu sistem de învăţământ britanic. Aneta îţi spune că viaţa nu este scumpă, dacă eviţi să mergi la restaurant şi găteşti acasă. Pandemia este ca şi inexistentă.

Dacă la voi ninge, la noi plouă foarte tare. Gata ploaia, a ieşit soarele, se ridică şi oceanul.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Aneta Jechiu: „Totul este natural, nu se mănâncă mâncare procesată. Sunt 3-4 marketuri pe toată insula. Se mănâncă fructe, peşte, fructe de mare. Preţurile sunt chiar foarte mici în comparaţie cu aceleaşi mâncăruri la noi. Aici mănânci doar ton, kingfish, creveţi giganţi. Lobsteri şi restul.“

Mai întâi ne trezim, mâncăm, mai facem o pauză de jumătate de oră şi ne apucăm toţi de teme. Remus face singur, dar pe Rafel îl ajut eu“, spune Anais, fetița Anetei.

„Mi-au zis să bat caracatiţa, am învăţat. Am învăţat să mă joc fotbal pe plajă, pe nisip. Am prins crabi, am făcut foc de tabără“, spune și băiatul, Remus Jechiu.

Aneta are un salon de înfrumusețare în Iaşi şi a pus bazele unei şcoli de manichiură şi pedichiură. Are 10 angajaţi în ţară care sunt coordonaţi de la distanţă.

Aneta Jechiu: „A fost o perioadă, mai ales la început, când nu erau coordonaţi foarte bine. Am reuşit în sistemul acesta online să putem face şedinţe, să le organizăm munca. Eu am şi această parte de cursuri online pe care le organizez, platforma este pusă la punct. Trebuie doar să am internet bun.“

Aneta are bilete de întoarcere în februarie. Spune că va mai sta până la sfârşitul lui martie, pentru că în aprilie începe sezonul ploios.