• O femeie din Ungaria a aflat că a născut o fetiță după o lună de comă indusă
  • Tânăra mamă fusese diagnosticată cu Covid-19, iar apoi cu pneumonie

O femeie din Ungaria a aflat că a născut o fetiță după ce timp de o lună a fost în comă indusă. Szilvia Bedo-Nagy fusese testată pozitiv pentru Covid-19 și a făcut pneumonie, scrie Reuters.

Era gravidă când a fost diagnosticată cu Covid-19 la sfârșitul anului trecut și a fost trimisă acasă pentru a intra în carantină. Dar, pe măsură ce starea ei s-a înrăutățit, a fost dusă înapoi la spital.

Nu puteam respira. S-a dovedit că aveam pneumonie“, a povestit tânăra mamă.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Szilvia Bedo-Nagy a fost transferată la Budapesta, unde a născut prin cezariană o fetiţă, Napsugar. Ulterior, femeia a fost dusă la secţia de terapie intensivă pentru a fi conectată la un ventilator, apoi la un plămân artificial şi, în cele din urmă, i s-a indus coma.

Mărturia soțului

În timp ce se afla în spital, soţul ei, Jozsef Bedo, a avut grijă de fiica lor, temându-se că soţia lui nu va supravieţui. O veste bună a venit în perioada Crăciunului, când bărbatul a fost sunat de un medic care i-a transmis că soția lui a fost scoasă din coma indusă.

Medicul a spus că soţia mea încearcă să ia legătura cu mine. A doua zi, m-am dus să îi fac o vizită. Era trează, iar când o întrebam ceva, îmi răspundea cu ochii. Habar n-aveam ce se întâmplă. Arătam spre burtă şi întrebam când am născut… Apoi doctorul a spus că bebeluşul s-a născut cu ceva timp în urmă“, a povestit Bedo.

Medicul Bela Merkely a mărturisit că Bedo-Nagy este un caz fascinant şi neobişnuit de complicat. Bedo-Nagy se recuperează bine acasă, alături de soțul ei și micuța lor, Napsugar.