• Incidentul a avut loc în plină zi, în Strasbourg
  • Trei indivizi suspectați sunt căutați de poliție
  • Mai multe persoane au asistat la incident, însă nimeni nu a intervenit

Poliția franceză a deschis o anchetă, după ce o femeie din Strasbourg a declarat că a fost atacată în plină zi, pentru simplul fapt că purta o fustă, relatează BBC.

Victima, o studentă de 22 ani pe nume Elisabeth, a fost lovită de „trei indivizi deranjați de fusta ei”, după spusele acesteia.

Guvernul a catalogat incidentul ca fiind ,,inacceptabil”. Din 2018, când a fost introdusă legea privind hărțuirea stradală, aproximativ 1.800 amenzi au fost acordate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Într-un interviu, Elisabeth a menționat că se întorcea acasă când i-a auzit pe cei trei făptași agresând-o verbal.

Imediat după, doi dintre aceștia au ținut-o, în timp ce al treilea a început să o lovească. Apoi, cei trei au dispărut de la fața locului.

Victima a menționat că au fost mai mulți martori la incident, dar niciunul nu a intervenit.

Miercuri, Marlene Schiappa, ministrul adjunct de Interne, a ținut un discurs legat de siguranța femeilor în locuri publice: ,,Fusta nu e vinovată pentru acest incident, iar victima cu atât mai puțin. O femeie nu este niciodată lovită pentru că poartă fustă. O femeie este lovită pentru ca există misogini, sexiști, violenți, care se pun contra legii și oricărei reguli de civilizație prin lovirea femeilor. Să fii studentă și să te gândești la cum să te îmbraci ca să nu riști astfel de incidente, pentru că mesajul ținutei a fost interpretat greșit, este destul de greu de suportat la nivel psihologic”.

Aceasta a îndemnat oamenii să sune la poliție ori de câte ori sunt martori la astfel de incidente în locuri publice.