• O femeie cu 11 copii din SUA a salvat 10 fete din Afganistan.
  • Le-a întâlnit pe fete la o conferință în Washington DC în 2019.
  • Cu ajutorul ei, echipa de robotică a ajuns în siguranță în Doha, la câteva zile după ce Kabulul a fost preluat de talibani.

O femeie din SUA, care are 11 copii, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a făcut tot ce i-a stat în putință să salveze alți 10, din Afganistan, scrie Daily Mail.

Allyson Reneau este mama biologica a 11 copii, dintre care 9 sunt fete. Cu cele 10 fete din Afganistan, care fac parte dintr-o echipă de robotică, a creat o legătură specială când le-a întâlnit la o conferință în Washington DC în 2019. Le-a ajutat atunci pe fete să ajungă acolo și să-și îndeplinească visul.

Pe 3 august, Allyson s-a trezit cu un sentiment că ceva nu este în regulă cu aceste fete și a decis că trebuie să acționeze. A făcut tot ce a putut: a vorbit cu senatorul, care a pus-o în legătură cu un contact militar, apoi au început să facă verificări, să pună lucrurile în mișcare, pentru că în Afganistan situația era mai grea de la o zi la alta. După ce a bătut la uși închise, ea a decis să plece în Qatar.

Cu ajutorul ei, echipa de robotică a ajuns în siguranță în Doha, la câteva zile după ce Kabulul a fost preluat de talibani. Fetele au fost transportate într-o locație sigură, unde își vor putea continua studiile. Echipa de robotică este formată din fete cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, care au depășit dificultățile pentru a-și continua dragostea pentru inginerie și robotică.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Reneau și o echipă din Orientul Mijlociu încă lucrează pentru a ajuta alte 25 de fete din echipa de robotică și mentorii lor să părăsească Afganistanul.

Deși talibanii au spus că fetele vor putea merge la școală și drepturile lor vor fi respectate „în cadrul legii islamice”, mulți și-au exprimat scepticismul că fetelor și femeilor li se va permite să trăiască liber sub conducerea grupului ultraconservator.