• Sam Lewis a urmat opt cicluri de chimioterapie, o mastectomie pentru a i se îndepărta sânul stâng și radioterapie după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân.
  • Acum, ea a fost încoronată regină a frumuseții în America și în Marea Britanie.
  • Prima femeie cu un singur sân care a fost încoronată regină a frumuseții atât în America, cât și în Marea Britanie.

Coborând pe podium într-o superbă rochie de seară, Sam Lewis s-a simțit puternică – și mai sexy ca niciodată. Iar încrederea ei trebuie să se fi evidențiată, deoarece supraviețuitoarea cancerului, în vârstă de 47 de ani, a devenit prima femeie cu un singur sân care a fost încoronată regină a frumuseții atât în America, cât și în Marea Britanie.

Pentru Sam, victoria după o mastectomie nu a fost doar personală – a fost un triumf pentru supraviețuitoarele cancerului de pretutindeni. Mama a trei copii a declarat: „Vreau să le arăt femeilor bolnave de cancer că nu trebuie să se lase împiedicate. Femeile își pierd atât de multă încredere în sine atunci când se luptă cu boala. Vreau să le spun că nu ar trebui să vă fie rușine de corpul vostru și de cicatricile de mastectomie. Ele sunt insigna voastră de război”.

Sam, care locuiește împreună cu soțul ei, Andrew, 43 de ani, instructor de supraviețuire, și cei trei copii ai lor, Sharna, 18 ani, Annabelle, 14 ani, și Henry, 11 ani, lucra ca profesoară de educație fizică la școală și instructor de dans când a descoperit un nodul în sânul stâng în timp ce făcea duș în august 2012. Ea avea 37 de ani. Fiind ocupată, a amânat o săptămână să meargă la medicul de familie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Întotdeauna am fost foarte în formă, așa că cancerul a fost ultimul lucru la care mă așteptam să fie. Nu am fost deloc îngrijorată. Nimeni din familia mea nu avusese niciodată cancer, iar eu aveam doar 37 de ani și mă gândeam că am toată viața înainte.” a spus ea.

Dar, după scanări și mamografii, medicii i-au dat vestea devastatoare că i-au găsit trei noduli și că Sam avea cancer de sân în stadiul doi. Ea spune: „Am fost devastată. Copiii mei aveau doar nouă, șase și un an la momentul respectiv. Nici măcar nu știam dacă voi mai fi acolo pentru ei peste un an. Gândul că nu-mi voi întâlni niciodată nepoții aproape că m-a omorât”.

Apoi, spiritul competitiv al lui Sam s-a trezit. Ea spune: „Determinarea a intrat în acțiune. Făcusem judo toată viața mea. Știam cum este să lupți. Mi-am zis: „Dă-i drumul!”.

Au urmat opt cicluri de chimioterapie, o mastectomie pentru îndepărtarea sânului stâng și radioterapie. Medicii spun că, deocamdată, nu există semne de cancer în corpul ei. „Am fost atât de ușurată când medicii mi-au îndepărtat sânul. Își făcuse treaba când îi alăptam pe cei trei copii ai mei, așa că voiam doar să dispară. Eram epuizată din cauza tratamentului”, a declarat Sam.

Mama, din Widnes, Cheshire, a decis să nu se supună unei operații de reconstrucție. „Am vrut să-mi continui viața” , spune ea. „Nici Andrew nu este deranjat. Este recunoscător că încă mă mai are.”

Înainte de cancer, nu era prea mulțumită de felul în care arăta corpul ei, comparându-l cu cel de la 21 de ani. Dar boala i-a schimbat mentalitatea.

„Acum îmi accept mult mai bine și sunt mult mai mândră de corpul meu”, spune ea. „Îmi îmbrățișez fundul dolofan, cicatricile mele. Corpul meu este povestea mea și sunt mândră de povestea mea.”

În timpul chimioterapiei, Sam a lansat o organizație de caritate pentru a ajuta femeile care au trecut prin diferite tipuri de cancer, numită Sam’s Diamonds Cancer Support. Aceasta educă femeile cu privire la semnele și simptomele bolii. Inițial, încrederea ei a fost distrusă de operația de mastectomie și de lupta împotriva cancerului.

Participarea la un concurs de frumusețe a fost o modalitate de a-și înfrunta temerile. Aveam o prietenă care a participat la concursuri de frumusețe și i-am spus că nu știu cum a reușit.

„Am spus că am avut trei copii și că am avut doar un singur sân – cum aș putea să urc pe scenă și să concurez cu toate acele femei frumoase? Dar imediat ce am spus asta, am știut că trebuie să fac ceva în legătură cu lipsa mea de încredere și să încerc să o repar.”

Chiar dacă nu a mai concurat niciodată, Sam a ocupat locul al doilea la Miss British Empire 2018. Ea spune: „Aveam încă părul scurt de la tratamentul împotriva cancerului, așa că mi-am pus o perucă și m-am dus la interviuri. Directorul m-a rugat să-mi dau peruca jos și două săptămâni mai târziu am ajuns în finală.”

Sam a câștigat Mrs Elite Global Earth în 2019. Ea spune: „Am ținut un sân tricotat cu mine pe scenă după ce am câștigat, deoarece a fost atât de important pentru mine să câștig o coroană cu un singur sân. Am vrut să le arăt lui Sam’s Diamonds și tuturor celorlalte femei care luptă împotriva cancerului că frumusețea vine din interior.”