• Aplicația „Giggle for Girls” este concepută exclusiv pentru femei.
  • Sall Grover a conceput aplicația de dating în 2020.
  • Proprietara a creat Giggle pentru că a fost abuzată pe rețele sociale.
  • Justiția australiană: Și o femeie trans are voie pe aplicație.
  • Aplicația a pierdut procesul pentru discriminare.

Evoluată cum e ea, omenirea este pusă din nou în fața unei mari dileme: ce este o femeie și ce este un bărbat? Justiția din Australia a amendat o rețea socială dedicată exclusiv femeilor – „Giggle for Girls” – pentru că platforma a decis că o persoană trans care s-a născut bărbat și a devenit femeie, este… bărbat, și nu femeie și a dat-o afară, scrie NBC News.

Femeia s-a autentificat cu un selfie la logare, dar a fost dată afară în urma unei verificări, pentru că proprietarii rețelei nu voiau bărbați printre femei.

Proprietara aplicației susține că victima nu are dreptate – pentru că nicio ființă umană nu își poate schimba sexul și biologic va rămâne mereu un bărbat. Judecătorul le-a închis gura tuturor: „Sexul este schimbător și nu în mod clar binar”.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT

6.000 de euro e suma pe care a primit-o despăgubiri de la aplicatie femeia, pe nume Roxane Tickle, desi ea a cerut 150.000 pentru că aplicația i-a provocat anxietate și gânduri suicidale. E primul caz în care justiția din Australia a judecat o discriminare pe identitatea de gen.

În 2021, Tickle a descărcat „Giggle for Girls”, o aplicație comercializată ca un refugiu online în care femeile își puteau împărtăși experiențele într-un spațiu sigur și în care bărbații nu erau primiți.

Pentru a obține acces, ea a trebuit să încarce un selfie pentru a dovedi că este femeie, care a fost evaluat de un software de recunoaștere a genului conceput pentru a elimina bărbații. Cu toate acestea, șapte luni mai târziu – după ce s-a alăturat cu succes platformei – calitatea de membru i-a fost revocată.

Ca persoană care se identifică ca femeie, Tickle a susținut că avea dreptul legal de a utiliza serviciile destinate femeilor și că a fost discriminată pe baza identității sale de gen. „Tickle vs Giggle” este primul caz în care o presupusă discriminare bazată pe identitatea de gen a fost examinat de instanța federală din Australia.

Citește și