• Aplicația „Giggle for Girls” este concepută exclusiv pentru femei.
  • Sall Grover a conceput aplicația de dating în 2020.
  • Proprietara a creat Giggle pentru că a fost abuzată pe rețele sociale.
  • Justiția australiană: Și o femeie trans are voie pe aplicație.
  • Aplicația a pierdut procesul pentru discriminare.

Evoluată cum e ea, omenirea este pusă din nou în fața unei mari dileme: ce este o femeie și ce este un bărbat? Justiția din Australia a amendat o rețea socială dedicată exclusiv femeilor – „Giggle for Girls” – pentru că platforma a decis că o persoană trans care s-a născut bărbat și a devenit femeie, este… bărbat, și nu femeie și a dat-o afară, scrie NBC News.

Femeia s-a autentificat cu un selfie la logare, dar a fost dată afară în urma unei verificări, pentru că proprietarii rețelei nu voiau bărbați printre femei.

Proprietara aplicației susține că victima nu are dreptate – pentru că nicio ființă umană nu își poate schimba sexul și biologic va rămâne mereu un bărbat. Judecătorul le-a închis gura tuturor: „Sexul este schimbător și nu în mod clar binar”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

6.000 de euro e suma pe care a primit-o despăgubiri de la aplicatie femeia, pe nume Roxane Tickle, desi ea a cerut 150.000 pentru că aplicația i-a provocat anxietate și gânduri suicidale. E primul caz în care justiția din Australia a judecat o discriminare pe identitatea de gen.

În 2021, Tickle a descărcat „Giggle for Girls”, o aplicație comercializată ca un refugiu online în care femeile își puteau împărtăși experiențele într-un spațiu sigur și în care bărbații nu erau primiți.

Pentru a obține acces, ea a trebuit să încarce un selfie pentru a dovedi că este femeie, care a fost evaluat de un software de recunoaștere a genului conceput pentru a elimina bărbații. Cu toate acestea, șapte luni mai târziu – după ce s-a alăturat cu succes platformei – calitatea de membru i-a fost revocată.

Ca persoană care se identifică ca femeie, Tickle a susținut că avea dreptul legal de a utiliza serviciile destinate femeilor și că a fost discriminată pe baza identității sale de gen. „Tickle vs Giggle” este primul caz în care o presupusă discriminare bazată pe identitatea de gen a fost examinat de instanța federală din Australia.

Citește și