• O însoțitoare de zbor a împărtășit cele mai bune sfaturi pentru a te asigura că poți dormi în siguranță într-un hotel.
  • Pentru ea, siguranța este cel mai important lucru atunci când face o escală cu serviciul sau când stă într-o cameră închiriată pentru agrement.
  • Pentru a fi în siguranță în caz de urgență, este esențial să fii pregătit și familiarizat cu hărțile de siguranță și de evacuare, care sunt adesea afișate pe coridoare.

O însoțitoare de zbor a împărtășit cele mai bune sfaturi pentru a te asigura că poți dormi în siguranță într-un hotel. Cici, membră a echipajului de cabină al companiei americane, are o listă de verificare pe care o urmează de fiecare dată când se cazează la hotel, mai ales la prima sosire.

Pentru ea, siguranța este cel mai important lucru atunci când face o escală cu serviciul sau când stă într-o cameră închiriată pentru agrement, așa că urmează întotdeauna o rutină de securitate după ce se înregistrează, relatează Express.

Potrivit expertului în călătorii, este esențial să „numeri întotdeauna numărul de uși până la scara de ieșire”, a declarat Cici într-un videoclip recent pe TikTok. Acest lucru se întâmplă în cazul în care are loc un incendiu și „este prea întuneric sau fum” pentru ca oaspeții hotelului să vadă unde sunt ieșirile.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Pentru a fi în siguranță în caz de urgență, este esențial să fii pregătit și familiarizat cu hărțile de siguranță și de evacuare, care sunt adesea afișate pe coridoare. Însoțitoarea de zbor i-a sfătuit, de asemenea, pe călători să se asigure că ușa este complet închisă ori de câte ori părăsesc camera lor – un lucru care, spune ea, este ușor de uitat să se facă.

„Văd uși care nu sunt complet închise tot timpul când merg pe hol”, a spus Cicic. Ușile hotelurilor sunt de obicei grele și pot avea nevoie de o ultimă împingere pentru a se închide corect. Când intră în camera ei, Cici verifică vizorul pentru a se asigura că este închis.Dacă nu există un capac pe ușă, „ia un șervețel și bagă-l înăuntru ca să nu vadă nimeni în camera ta”.

Întotdeauna ia un prosop mic din baie și îl înfășoară în jurul zăvorului de siguranță, ca o măsură de securitate suplimentară. Însoțitorul de zbor închide apoi zăvorul cu prosopul de mână, ceea ce va face ca acesta să fie mai greu de deschis. Ea a continuat să explice că folosește „o alarmă de siguranță personală tip breloc”.

Dispozitivul are „o alarmă puternică și o lumină stroboscopică intermitentă, concepute pentru a descuraja un atac”. Când vine vorba de a lăsa străini în camera ei, însoțitoarea de bord nu se joacă.

„Dacă cineva bate la ușă în cameră și spune că este de la curățenie, dar tu nu ai comandat nimic, sună la recepție”, a spus Cici. „Ar putea fi, de asemenea, room service, securitate sau orice altceva la care nu te aștepți.”

În cele din urmă, „pentru o protecție suplimentară pe timp de noapte”, însoțitorul de bord a recomandat folosirea alarmelor de siguranță pentru ușă, care se declanșează dacă cineva intră în cameră.