• O israeliancă de 50 de ani a donat un rinichi unui băiat de 3 ani, arab, din Fâșia Gaza.
  • Familia femeii nu a fost de acord cu decizia ei.
  • Transplantul băiatului de 3 ani, cu donator din Israel, a fost o operațiune foarte complicată.

Îți spun acum o poveste despre generozitate și sacrificiu din mijlocul războiului. O israeliancă de 50 de ani a donat un rinichi unui băiat de 3 ani, arab, din Fâșia Gaza.

Familia lui Idit nu a fost de acord cu decizia ei. Nici soțul, nici cei 3 copii ai săi. Nu doar din cauza conflictelor permenente dintre Israel și Fâșia Gaza. Ci, mai ales, pentru că tatăl și unchiul lui Idit au fost uciși în bombardamente.

Pentru Idit, însă, asta n-a contat. Bunicul ei, supraviețuitor al Holocaustului a învățat-o că cel mai bun lucru pe care poți să-l faci e să salvezi o viață. Așa că a decis să doneze. Nouă luni a căutat un om care să aibă nevoie. Întâmplarea a făcut
ca băiatul care avea nevoie de rinichi să fie arab, din Fâșia Gaza.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Mama era întinsă în pat cu băiețelul lângă ea, jucându-se cu urechea ei. Și i-am cântat cântece evreiești. Așa a adormit și am plecat. Am plâns, eram cu adevărat mișcată. După asta, l-am invitat pe tată să bem o cafea la cantina spitalului. Prin video WhatsApp le-a arătat prietenilor lui cine e femeia care i-a donat un rinichi fiului său. Tot procesul a fost interesant și emoționant“, a povestit Harel Segal.

Israel a impus din 2007 blocadă și control în Fâșia Gaza. Așa că transplantul băiatului de 3 ani, cu donator din Israel, a fost o operațiune foarte complicată. S-a făcut printr-un ONG. La rândul său, tatăl copilului din Fâșia Gaza a donat un rinichi. Acesta a ajuns la o femeie din Israel, de 25 de ani, mamă a doi copii.