• Poliţia din SUA a încercat să disperseze protestatarii pe măsură ce conflictele au escaladat
  • Zeci de jurnaliști au fost atacați, deşi s-au legitimat
  • O jurnalistă a orbit pe viață în urma atacurilor poliției

Poliţia din SUA a încercat să disperseze protestatarii pe măsură ce conflictele au escaladat, după moartea ui George Floyd. USA Today, o reţea ce cuprinde mai multe publicaţii din SUA, relatează povestea a zeci de jurnalişti care au fost atacaţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că mulţi dintre aceştia s-au legitimat. 

Fotograful freelancer Linda Tirado a scris pe Tweeter sâmbătă dimineaţa că a fost lovită cu un glonţ de cauciuc în ochiul stâng, în Minneapolis, şi a mers la spital pentru o intervenţie de urgenţă. Într-un update ce a urmat după câteva ore, aceasta a scris că nu-şi va mai recupera vederea cu ochiul stâng, dar va continua să practice meseria. 

„Atacurile asupra jurnaliştilor şi echipelor de filmare arată o lipsă profundă de respect faţă de categoriile profesionale care încearcă să îşi facă meseria şi să documenteze un eveniment crucial. Aceste exerciţii de intimidare sunt de neacceptat“, a spus Carlos Martines de la Serna, directorul Comiterului de Protecţie a Jurnaliştilor. 

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Duminica trecută, poliţia din Des Moines a arestat-o pe Andrea Sahouri, reporter la Des Moines Register, parte a reţelei USA Today, pentru că nu a reuşit să se dea la o parte atunci când forţele de ordine încercau să elibereze zona. Sâmbătă noaptea, Brenden Hunter, un alt reporter, de la Detroit Free Press, a ajuns la urgenţe, după ce a inhalat gaz lacrimogen.