• Poliţia din SUA a încercat să disperseze protestatarii pe măsură ce conflictele au escaladat
  • Zeci de jurnaliști au fost atacați, deşi s-au legitimat
  • O jurnalistă a orbit pe viață în urma atacurilor poliției

Poliţia din SUA a încercat să disperseze protestatarii pe măsură ce conflictele au escaladat, după moartea ui George Floyd. USA Today, o reţea ce cuprinde mai multe publicaţii din SUA, relatează povestea a zeci de jurnalişti care au fost atacaţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că mulţi dintre aceştia s-au legitimat. 

Fotograful freelancer Linda Tirado a scris pe Tweeter sâmbătă dimineaţa că a fost lovită cu un glonţ de cauciuc în ochiul stâng, în Minneapolis, şi a mers la spital pentru o intervenţie de urgenţă. Într-un update ce a urmat după câteva ore, aceasta a scris că nu-şi va mai recupera vederea cu ochiul stâng, dar va continua să practice meseria. 

„Atacurile asupra jurnaliştilor şi echipelor de filmare arată o lipsă profundă de respect faţă de categoriile profesionale care încearcă să îşi facă meseria şi să documenteze un eveniment crucial. Aceste exerciţii de intimidare sunt de neacceptat“, a spus Carlos Martines de la Serna, directorul Comiterului de Protecţie a Jurnaliştilor. 

Recomandări

ÎNCEPE SIMULAREA PENTRU BAC
STARE DE URGENȚĂ ÎN HAITI
MICROSOFT INVESTEȘTE ÎN MISTRAL AI
HALEY ÎL ÎNVINGE PE TRUMP
INDIA SE PREGĂTEȘTE DE NUNTĂ
RECORD PENTRU BITCOIN

Duminica trecută, poliţia din Des Moines a arestat-o pe Andrea Sahouri, reporter la Des Moines Register, parte a reţelei USA Today, pentru că nu a reuşit să se dea la o parte atunci când forţele de ordine încercau să elibereze zona. Sâmbătă noaptea, Brenden Hunter, un alt reporter, de la Detroit Free Press, a ajuns la urgenţe, după ce a inhalat gaz lacrimogen.