O lovitură letală pentru un segment care hrănea România. Ce ne mai rămâne să mâncăm


Supermarketurile acceptă cu greu produse românești și negocierile durează luni. 50% dintre fructele pe care le cumperi sunt importate, conform ZF.


Soluția anti-coronavirus nu e să închizi piețele, ci testarea în masă. A spus-o doctorul Marinescu, de la Matei Balș plus un cor de alți medici. Orban pare să nu îi fi auzit și dă o lovitură letală unui segment care hrănea România.

Dacă se închid piețele, ce ne mai rămâne să mâncăm

-50% fructe import/export
-80% legume din producție autohtonă
-50% din legumele și fructele românești se găsesc în piețe
-Doar 20% în supermarketuri

Ce se întâmplă cu fermierul și vânzătorul român din piețe

Gabriel Pătrulescu, corespondent Aleph News: „O variantă la îndemână ar să-și mute marfa în supermarketuri, ei bine asta e cam imposibil de realizat pentru că negocierea cu retailer durează luni de zile. Problema asta e destul de veche, prin urmare această măsura încurajează indirect vânzarea la negru.”

Teodor Birț, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe: „Ca să ajungi să vinzi în supermaket este foarte greu. I-a solictat producătorului de tomate un anumit soi de roşie. Şi vorbeam cu ei astă vară. Le-au dat sămânţă, oamenii au produs, i-au condiţiat vizavi de ambalaj, de gramaj, de dimensiuni, de tot ce-au putut să-i condiţioneze. Iar la final n-au cumpărat marfa de la ei pentru că nu e cerere.”

Exit mobile version