• Angerson Santos s-a născut miercuri prin cezariană în Brazilia și se crede că este cel mai mare bebeluș născut în statul Amazonas, cântărind peste 7 kilograme și măsurând 60 centimetri înălțime.
  • Mama în vârstă de 27 de ani – vizitase spitalul pentru o consultație obstetricală de rutină.
  • Bebelușul se află într-un incubator, dar este în stare stabilă și nu prezintă anomalii, potrivit medicilor de la spital.

O femeie din Brazilia a dat naștere unui bebeluș uriaș care măsoară 60 centimetri și cântărește peste 7 kilograme. Angerson Santos a venit pe lume prin cezariană la Spitalul Padre Colombo din Parintins, statul Amazonas, miercuri, 18 ianuarie.

Medicii cred că bebelușul supradimensionat este cel mai mare care s-a născut vreodată în acest stat, depășind recordul anterior. Mama sa – Cleidiane Santos dos Santos, în vârstă de 27 de ani – vizitase spitalul pentru o consultație obstetricală de rutină. Însă medicii și-au dat seama rapid că bebelușul nenăscut va fi prea mare pentru ca ea să îl poată purta până la termen, așa că au reținut-o pentru o cezariană.

Chirurgii au efectuat cezariana a doua zi, iar Angerson s-a născut cântărind 7,328 kilograme și măsurând 60 de centimetri. Bebelușul se află într-un incubator, dar este în stare stabilă și nu prezintă anomalii, potrivit medicilor de la spital.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Angerson este atât de mare încât toate hăinuțele de bebeluș pe care i le-au cumpărat părinții săi nu i se potrivesc, așa că spitalul a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia. Centrul primește donații de scutece și hăinuțe foarte mari pentru copii cu vârste cuprinse între nouă luni și un an.

Angerson doboară recordul anterior al statului Amazonas, stabilit de Pedro Aluizio, care s-a născut în Parintins în 2014, cântărind 6,74 kilograme și măsurând 57 de centimetri. Înainte de aceasta, recordul fusese deținut de un bebeluș născut în municipalitate în 2011, cântărind 6,12 kilograme și măsurând 56 de centimetri. Însă, potrivit Guinness World Records, cel mai greu bebeluș din istorie a fost un băiat născut la Sig. Carmelina Fedele, cântărind 10,2 kilograme în Aversa, Italia, în septembrie 1955.