• Virgin Galactic este o companie spațială fondată de Richard Branson în 2004.
  • Compania se află la a doua misiune spațială comercială cu turiști.
  • Echipajul #Galactic02 este compus dintr-un canoist olimpic și un duo mamă-fiică din Caraibe.

Compania Virgin Galactic anunță un nou zbor spațial comercial cu turiști. #Galactic02 va transporta trei pasageri în spațiu. 

Avionul spațial suborbital VSS Unity propulsat de rachete îi va transporta pe britanicul Jon Goodwin, un canoist olimpic în vârstă de 80 de ani. Acesta a fost diagnosticat cu Boala Parkinson din 2014. 

,,Am fost la Jocurile Olimpice din 1972. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu un aventurier”, a spus Jon Goodwin.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

Acesta le va însoţi pe Keisha Schahaff şi Anastatia Mayers, un duo mamă-fiică din Caraibe. Ele şi-au câştigat locurile în urma unei extrageri cu fonduri pentru o organizaţie non-profit. 

,,Am zburat cu fiica mea într-un avion Virgin Atlantic ce se deplasa din Antigua şi Barbuda spre Londra și a apărut o reclamă cu ți-ai dori să devii un astronaut, ai vrea să te duci în spațiu și eu am spus DA”, a povestește Keisha.  

Misiunea va putea fi urmărită în direct prin transmisiuni video.  

Compania britanică spațială privată vrea să fie un rival serios pentru compania americană SpaceX. Virgin Galactic promite că va atinge mai multe recorduri istorice. Aceasta promovează ideea de a lărgi accesul la spațiul cosmic pentru mai multe persoane, indiferent de sex, culoare sau eventula afecțiuni de care suferă.