Ce ai spune dacă ai vedea pe cineva că face baie în lac când afară sunt -4 grade?

Atât arăta termometrul în oraşul Lillesand din Norvegia, când o femeie de 59 de ani, a făcut o baie într-un lac din apropiere.

Face acest lucru de 4 ani, din septembrie până în luna mai, de câte 4-5 ori pe săptămână. De atunci nu s-a mai îmbolnăvit. Această terapie îţi întăreşte sistemul imunitar, stimulează circulaţia sângelui, curăță corpul de toxine, te ajută să slăbeşti şi să ai un psihic puternic.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Mă simt ca într-un cocon, simt cum apa mă acaparează, mă ţine ca într-o gheară de gheaţă. Dar îmi simt corpul într-un mod frumos”, explică Trine Wilhemine.

Annie are 40 de ani şi acesta este al doilea an în care face baie în apă rece. Face acest lucru de 2 ori pe săptămână şi spune cum i-a schimbat viaţa.

„Pentru mine este o chestie mentală. Am suferit de depresie. Când intru în apă mintea mea se goleşte, e aproape ca într-o stare de meditaţie”, spune Annie.

„Sunt persoane care nu pot face asta. Cele care au probleme cardiovasculare, tromboză venoasă, urticarie la frig. Persoane însărcinate”, a declarat Andreea Agape, kinetoterapeut.

Totuși, chiar și sănătos, nu te aventura să faci asta fără un antrenament serios înainte și fără un set de analize, care să îți spună dacă reziști.