• O pensionară din Galaţi s-a împrumutat de bani pentru a-şi plăti taxele locale
  • Femeia a stat la coadă ore întregi şi a povestit că a venit de mai multe ori la Direcţia de Fiscalitate pentru a verifica dacă s-au redeschis ghișeele
  • După aproape două luni, instituția gălăţeană s-a redeschis luni şi sute de persoane s-au aşezat la coadă

O femeie de 79 de ani a împrumutat bani pentru a plăti taxele şi a venit la ghişeu pentru a nu risipi împrumutul bancar. Bătrâna, care are pensie 700 de lei, a mărturisit că a venit de mai multe ori la sediul direcţiei pentru a verifica dacă ghişeele s-au redeschis.

Uite ce povestește bătrâna: „Eu am pensia 700 (de lei – n.r.) şi am făcut împrumut la CAR. Ştiţi de când îi ţin? Am venit de vreo trei zile, aseară am venit iar să văd dacă au pus un afiş. Când am ajuns aici m-am speriat, dar stau pentru că eu cheltui banii. Îmi este frică că intru în bani şi vreau să scap de datorii. Am plătit şi CAR-ul şi cimitirul, tot. Să dau şi aici. Anul trecut am dat trei milioane şi 500 şi. Am patru milioane, dacă e mai mult nu am cum“.  

A fost aglomeraţie în faţa sediului Direcţiei pentru Taxe şi Impozite a Primăriei Galaţi. Sute de persoane au format cozi foarte lungi încercând să-şi plătească datoriile către bugetul local. Probabil nu vei fi surprins să afli că la cozi nu s-a respectat distanţarea socială, pentru oameni fiind mai important faptul că vor să scape de datorii chiar din prima zi în care se redeschid ghişeele direcţiei de fiscalitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Nu le este frică celor de la coadă. Uite ce spune un bărbat aflat la coadă: „Nu prea, nu prea (nu se respectă regula – n.r.) de aia stau în lateral. Nu că mi-ar fi teamă, aşa am auzit, iau părerea specialiştilor de bază. Nu mă iau după cei care anunţă ştiri false, alarmist“.

Sursă foto: Profimedia