• O felină a devenit cea mai bine cotată atracție turistică din orașul polonez Szczecin – acumulând peste 2.500 de recenzii și obținând un scor aproape perfect de 4,9/5.
  • De ani de zile, Gacek trăiește într-o cutie de pe strada Kaszubska, câștigând afecțiunea și atenția localnicilor care sunt dornici să hrănească mamiferul înfometat.
  • Deși, din punct de vedere tehnic, Gacek este o pisică de stradă, el are o cutie pe care o numește casă și un stăpân care are grijă de el.

Pasionații de pisici din întreaga Europă au călătorit cu avionul în Polonia pentru a se întâlni cu atracția cea mai bine cotată a orașului. O pisică de dimensiuni mari, de culoare alb-negru, pe nume Gacek, este acum, fără îndoială, o emblemă în Szczecin, un mare port maritim printre ai cărui rezidenți se numără și simbolul feminist Ecaterina cea Mare.

Felina uriașă a devenit cea mai bine cotată atracție turistică din orașul polonez, adunând peste 2.500 de recenzii și obținând un scor aproape perfect de 4,9/5, relatează presa locală. De ani de zile, Gacek trăiește într-o cutie de pe strada Kaszubska, câștigând afecțiunea și atenția localnicilor care sunt dornici să hrănească mamiferul înfometat. Celebritatea sa internațională a fost lansată în 2020, după ce postul local de știri wSzczecinie l-a prezentat într-un videoclip care a devenit viral.

De atunci, mulți oameni au călătorit până la Szszecin pentru a-l cunoaște personal pe „Regele străzii Kaszubska”. O persoană a declarat că a venit tocmai din Oslo, Norvegia – o călătorie de aproape 1.000 km – pentru a se întâlni cu pisica.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Așa cum era de așteptat, nu mi-a acordat nicio atenție, ceea ce a făcut ca experiența să fie pe deplin sănătoasă”, a scris un vizitator din Oslo. „Dacă aș putea să iau cina cu oricine din lume, aș zbura din nou într-o clipă pentru a-l hrăni. Pot recomanda!”

„O companie plăcută pentru o seară sau chiar pentru o după-amiază”, a comentat un altul. Un altul a scris: „Fantastic de chipeș și superb, Gacek ne-a onorat cu prezența sa. Am fost cu admirație umilă în fața măreției sale”.

Deși, din punct de vedere tehnic, Gacek este o pisică de stradă, el are o cutie pe care o numește casă și un stăpân care are grijă de el. Un adăpost pentru animale din oraș a îndemnat oamenii să nu-l hrănească, deoarece atenția excesivă și răsfățurile din partea admiratorilor săi au făcut ca pisica celebră să se îngrașe, relatează Gazeta.pl.

„Mă pozez cu plăcere pentru fotografii, dar vă rog să nu mă mângâiați în timp ce trag un pui de somn”, se arată într-un bilet de lângă casa sa. În ultimii ani au fost create mai multe pagini de Instagram pentru a urmări progresul lui Gacek și pentru a posta fotografii cu el. În prezent, recenziile despre Gacek sunt puțin cam greu de găsit pe Google Maps, deoarece pagina sa specifică pare să fi fost eliminată. În prezent, nu este clar de ce a fost scoasă pagina.