• Specia se găsește în sălbăticie doar în vârful copacilor din nord-vestul Madagascarului.
  • Această specie a suferit un declin de 80% în ultimii 30 de ani din cauza defrișărilor pe scară largă.
  • Un reprezentant a declarat că puiul prețios” a ajuns la părinții Beatrice și Elliot la 18 luni după ce cei doi au fost transferați din SUA.

O primată aflată pe cale de dispariție, supranumită lemurul dansator din cauza modului în care se mișcă, a fost crescută pentru prima dată în Europa, a anunțat o grădină zoologică. Grădina zoologică din Chester a declarat că nașterea puiului de sifaka Coquerel a fost un moment de referință pentru această specie”.

Un reprezentant a declarat că puiul prețios” a ajuns la părinții Beatrice și Elliot la 18 luni după ce cei doi au fost transferați din SUA. Mark Brayshaw, custodele mamiferelor, a declarat că atât mama, cât și puiul se simt foarte bine”.

Specia se găsește în sălbăticie doar în vârful copacilor din nord-vestul Madagascarului și a suferit un declin de 80% în ultimii 30 de ani din cauza defrișărilor pe scară largă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Se deosebesc de alți lemuri datorită modului în care se deplasează, menținând o poziție verticală și se deplasează pe podea pe picioarele din spate, de la o parte la alta. Reprezentantul grădinii zoologice a declarat că primatele sunt în pericol critic de dispariție în sălbăticie, iar trioul de familii de la Chester reprezintă aproape jumătate din cei șapte sifakas de Coquerel îngrijiți în Europa.

Noul sosit cântărește 119 g și se va agăța strâns de burta mamei sale timp de câteva săptămâni, înainte de a merge pe spatele ei ca un rucsac până în jurul vârstei de șase luni”, au spus ei. Aceștia au adăugat că personalul va determina sexul micuței primate, care s-a născut în decembrie, odată ce va începe să se desprindă și să exploreze pe cont propriu”.

Brayshaw a spus că nu va trece mult timp până când acest pui cu ochi strălucitori va sări din copac în copac, la fel ca părinții săi”. Mike Jordan, directorul de animale și plante al grădinii zoologice, a declarat că nașterea a fost un moment de referință pentru conservarea naturii”.

El a spus că aceasta a dat startul” programului european de reproducere a speciei, care ar putea fi barca de salvare care îi va împiedica să dispară complet”.