• Belle Barbu a fost luată de la familia sa din România și vândută unei familii din America acum 25 de ani
  • Tinerei i s-a spus că a fost adoptată pentru că părinții ei nu o doreau
  • Povestea româncei a fost prezentată în mai multe publicații străine

Belle Barbu are acum 26 de ani. În urmă cu 25 de ani, ea a fost răpită și vândută unei familii americane, scrie mirror.co.uk.

Românca locuiește acum în Utah. La vârsta de opt ani, familia din SUA i-a spus că a fost adoptată când era micuță, că s-a născut în România, iar părinții nu o doreau. Tot atunci, Belle Barbu a aflat și numele de familie pe care l-a avut la naștere.

Belle nu a încetat niciodată să se întrebe de unde provine. În plus, relația tinerei cu părinții adoptivi s-ar fi degradat când s-a înscris la facultate. Te întrebi cum a fost posibil să își găsească familia? Ei bine, în 2019, s-a înscris într-un grup de Facebook care îi ajuta pe românii adoptați să-și găsească familiile, unde a decis să posteze. După doar 48 de ore, i-a fost găsit fratele, în vârstă de 20 de ani. Apoi a făcut un test ADN. Așa, Belle a descoperit că mai are doi frați – o soră pe nume Simona, în vârstă de 33 de ani, și un frate, Florian, în vârstă de 29 de ani.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Părinții biologici, Margari și Zambila, locuiau la Roma, iar trei săptămâni mai târziu au vorbit la telefon. Așa a aflat că familia ei era săracă în 1994, când s-a născut, iar medicii le-au spus părinților că este bolnavă, iar ulterior că a murit.

Doctorii le-au spus că sunt bolnavă, deși nu au specificat cu ce diagnostic sunt ținută în spital. Ei s-au dus acasă. Câteva zile mai târziu, când s-au întors, li s-a spus că am murit. Când au plecat, o asistentă a alergat după ei să le spună adevărul – că am fost luată și vândută. Părinții mei au folosit ultimii bani pe care îi aveau pentru benzină și s-au dus la fiecare orfelinat pe care au putut să-l găsească. Dar banii s-au terminat, iar după un an nu au mai avut ce să facă“, povestește Belle.

Tânăra a mers în Italia, acolo unde se află familia ei, astfel reușind după 25 de ani să-şi întâlnească părinţii care au crezut că ea a murit la naştere.

Belle Barbu, alături de părinții biologici. Sursă foto: Operation Underground Railroad/mirror.co.uk