• Cercetătorii din SUA au făcut un studiu pe 1 mil. de oameni.
  • Oamenii au început să evite să-și exprime opiniile și să iasă în evidență.
  • Dorința oamenilor de a-și apăra convingerile s-a diminuat.
  • Oamenii sunt preocupați de consecințele exprimării opiniilor pe social media.
  • În acest fel oamenii își pierd din unicitate, spun cercetătorii americani.
  • Martin Luther King a făcut istorie în 1963 cu discursul „I Have a Dream”.
  • Nelson Mandela a stat în închisoare 25 de ani pentru convingerile sale.

Suntem comuni, iar asta ne ocupă tot timpul. Frica ne-a paralizat atât de tare încât am renunțat să mai ieșim în evidență și să fim unici. Concluzia vine de la americani și face parte dintr-un studiu făcut timp de 20 de ani pe un milion de persoane, scrie PsyPost.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan spun că oamenii au renunțat la multe aspecte care îi fac unici, printre care se numără exprimarea opiniei sau dorința de a-și apăra convingerile. Oamenii sunt tot mai preocupați de consecințele sociale ale exprimării opiniilor, în special în spațiile online.

Frica de izolare sau de critică îi face pe oameni să fie mai precauți când vine vorba șă-și împărtășească credințele. Oamenilor le este frică să exprime opinii prea controversate, iar în unele sondaje, peste 70% dintre oameni spun că se autocenzurează online. În concluzie, sacrificăm nevoia de unicitate în favoarea armoniei și acceptării sociale.

Recomandări

ROMÂNIA INTRĂ ÎN SCHENGEN
RUSIA DĂ „TRAVEL TIPS”
ROMÂNIA + BULGARIA = SCHENGEN
UN VIITOR ELECTRONIC
ÎNCHIDEREA „ABATOARELOR”
DOBOARĂ ARMATA DRONELE?

Discursul lui Martin Luther King din 1963 , „I Have a Dream” , a devenit un simbol al mișcării pentru drepturile civile în SUA. Nelson Mandela a stat în închisoare 25 de ani pentru convingerile sale, iar George Orwell a avertizat asupra pericolelor totalitarismului și suprimării libertății de exprimare
prin cele două romane, „1984″ și „Ferma animalelor”.

Citește și