• Festivalul include aproximativ 40 de corturi cu o capacitate de 120.000 de locuri pentru 120.000 de participanți.
  • Sărbătoarea din acest an va fi cu o zi mai lungă decât de obicei din cauza unei sărbători publice pe 3 octombrie, care cade într-o zi de luni.
  • Aproape 200 de atracții și alte distracții sunt, de asemenea, în program, inclusiv noua atracție Circus Circus.

După o pauză de doi ani, cauzată de pandemia COVID-19, sărbătoarea Oktoberfest din Germania a revenit oficial sâmbătă, când primarul orașului München a dat drumul la primul butoi de bere.

Cu puțin timp înainte de prânz, primarul Dieter Reiter a folosit trei lovituri de ciocan pentru a bate în mod tradițional primul butoi de bere Oktoberfest la sala de festivități Schottenhamel din Munchen, în aplauzele mulțimii care striga: Oktoberfest pașnic!

Cea de-a 187-a ediție a tradiționalului festival de bere și distracții Oktoberfest se desfășoară de sâmbătă până pe 3 octombrie, fiind așteptați milioane de vizitatori din întreaga lume, mulți dintre ei căutând, fără îndoială, să recupereze timpul pierdut în cei doi ani de pauză.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sărbătoarea din acest an va fi cu o zi mai lungă decât de obicei din cauza unei sărbători publice pe 3 octombrie, care cade într-o zi de luni. Söder a declarat pentru agenția germană de știri DPA că revenirea Oktoberfest după anii de restricții pandemice a marcat o ocazie de bucurie și libertate”, în timp ce Reiter a descris decizia de reluare a festivalului ca fiind una bună.

În ciuda temperaturilor scăzute și a unei ploi constante, mii de oameni – mulți dintre ei îmbrăcați în rochii tradiționale germane lederhosen și dirndl – au luat cu asalt corturile de bere în momentul în care ușile au fost deschise la ora 9.00, potrivit postului public de televiziune Bayerischer Rundfunk.

Festivalul include aproximativ 40 de corturi cu o capacitate de 120.000 de locuri pentru 120.000 de participanți. Aproape 200 de atracții și alte distracții sunt, de asemenea, în program, inclusiv noua atracție Circus Circus și zeci de standuri care oferă articole de la rulouri de pește și inimi de turtă dulce la căni de suvenir.