• Rușii au reușit să câștige și ei medalia de aur după ce doi jucători indieni au rămas fără internet
  • Este pentru dată când Olimpiada de Șah se desfășoară online
  • Armenia s-a retras din compeției după ce s-a aflat în aceeași situație ca și India

India și Rusia s-au ales cu medalia de aur la Olimpiada mondială de Șah, după ce doi jucători indieni și-au pierdut conexiunea la internet în timpul etapei finale, scrie BBC.  

Oficialii au spus că acestea sunt „circumstanțe fără precedent”, prin urmare au decis să acorde medalii de aur ambelor echipe în lipsa unei decizii unanime din partea comisiei de apel.

„Olimpiada online de șah a fost afectată de o întrerupere de internet la nivel mondial, care a afectat grav mai multe țări, inclusiv India. Doi dintre jucătorii indieni au pierdut conexiunea la internet, când rezultatul meciului era încă neclar”, a spus Arkady Dvorkovici, președintele Federației Internaționale de Șah.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

În aceeași situație s-a aflat și Armenia. Vineri, țara a anunțat că unul dintre jucătorii săi a fost deconectat de la server în timpul meciului din sferturile de finală cu India și a pierdut la timp. Apelul său a fost respins, iar țara s-a retras din competiție în semn de protest.

Cea de-a 44-a Olimpiadă Mondială de Șah urma să aibă loc în Rusia luna aceasta, însă din cauza pandemiei competiția a fost mutată în online. Peste 160 țări au participat la compeția online de șah din acest an.