• Autoritățile din New York au închis orașul la jumătatea lunii martie, de teama răspândirii coronavirusului
  • Mii de afaceri sunt afectate și se află în pragul falimentului
  • Străzile „orașului care nu doarme niciodată” sunt mai goale ca oricând, iar oamenii își pierd joburile, ajungând în pragul sărăciei

La jumătatea lunii martie, guvernatorul Andrew Cuomo și primarul Bill de BLasio au anunțat că orașul New York intră în izolare, pentru ca sistemul medical să nu cedeze. Două luni mai târziu, mii de oameni au format cozi la o biserică catolică din cartierul Queens pentru a primi ajutor de hrană, locuitorii metropolei aflându-se în pericol, dacă orașul nu se va redeschide curând.

Publicația New York Post deschide ediția de azi cu titlul „Trebuie să se termine. Acum.”, făcând referire la situația izolării orașului. Jurnaliștii americani atrag atenția că măsurile impuse de autorități au fost exagerate și cer redeschiderea orașului în care străzile sunt goale și în care afacerile mor zilnic.

De asemenea, se face o paralelă cu statul Georgia, acolo unde guvernatorul a ridicat măsurile restrictive, fiind acuzat imediat că sacrifică viața oamenilor. Rezultatele au fost însă pozitive, iar cazurile locale de Covid-19 au început să scadă, în timp ce locuitorii s-au întors la viețile lor de dinainte de izbucnirea pandemiei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

SUA este cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, cu peste 1.5 milioane de cazuri și peste 90.000 de decese.