• Paiele, fabricate în Germania, sunt un mix de fibre de măr şi cereale
  • Paiele comestibile sunt potrivite pentru băuturile calde şi reci
  • Paiele comestibile se degradează oriunde în natură în maximum 30 de zile

Bei și mănânci în același timp. Au apărut și în România paiele de băut comestibile. Sunt fabricate în Germania și aduse în țară de o companie din Cluj. Prețul lor, deși este dublu față de cele din plastic, cererea e mare. Zeci de restaurante din țară și-au asigurat stocul cu paiele comestibile – noua fiță după farfuriile din tărâţe biodegradabile.

Paiul din pulpă de măr şi cereale rezistă până la două ore într-un pahar cu băutură rece şi până la 20 de minute într-unul cu băutură fierbinte. În tot acest timp nu îşi schimbă forma, nu influentează gustul şi în plus, la final îl poţi ronţăi. E chiar bun. Are un gust dulce acrişor.

„Suntem bucuroşi că le-am adus de doar două-trei săptămâni în România şi deja sunt prezente pe litoral, în Timişoara, Bucureşti, Baia Mare, în multe locaţii din ţară”, explică Maria Lichtenberg, distribuitor de paie de băut comestibile.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

„După ce sunt folosite, absolut nimic nu se pierde, ele se întorc cumva în circuitul normal din natură, prin compost. Clienţii sunt cei mai încântaţi. Şi cei mici au factorul acela de wow: mami, mai pot să mănânc şi farfuria? Răspunsul este da, poţi mânca şi farfuria, poţi mânca şi paiele”, Roxana Andon, proprietar de restaurant „Stâna lui Aidan”.

De la 3 iulie 2021, Uniunea Europeană a interzis utilizarea produselor de unică folosinţă din plastic.