Pandemia reinventează restaurantele şi duce experienţa culinară în spaţii nonconformiste

  • Ca să nu fie uitaţi de clienţi, patronii de restaurante organizeză evenimente culinare inedite în natură
  • La Cluj, Roxana a avut parte de o cină savuroasă chiar în Parcul Etnografic din oraş alături de prietenii ei
  • Ca să participi la un astfel de eveniment trebuie să îţi cumperi bilet online, care costă în jur de 250 de lei

În vreme ce pandemia a falimentat sute de afaceri, unii patroni de restaurante găsesc soluţii să se reinventeze.

La Cluj zeci de oameni au luat cina în aer liber în Parcul Etnografic, după ce restaurantul lor preferat a ieşit din zona de confort.

Roxana şi-a cumpărat bilet online ca să poată să participe la evenimentul culinar unic, cu meniu de degustare cu pairing de vin.

Toate preparatele au fost pregătite la faţa locului de mâinile pricepute a bucătarilor chefi.

Restaurantul nu este la primul eveniment de acest gen, iar săptămânal îşi propune să schimbe locaţia şi meniul ca tu să fii suprins.

Având în vedere că a fost o perioadă destul de difcilă pentru tot ce înseamnă horeca, a trebuit să ne reinventăm. Astăzi avem un meniu de degustare de opt corsuri, e inspirat din bucătăria tradiţională, mă refer că folosim elemente cât mai basic şi cât mai la îndemâna tuturor, dar din simplitatea lor noi vrem să le ducem la un alt nivel la ceva extraordinar”, a explicat Iulian Neagu, managerul restaurantului din Cluj.

Mi-a fost dor şi mă bucur că s-au gândit ei să deschidă aici o nouă poartă spre experienţele culinare. Foarte interesant. Nu m-am aşteptat ca produsele locale să fie puse în scenă într-o asemenea manieră”, a spus Dan Ciulea, unul dintre participanţii la eveniment.