• Papa a acuzat cuplurile care nu-și doresc copii, dar vor animale de companie, că sunt „egoiste”.
  • Suveranul Pontif a deplâns faptul că animalele de companie „iau uneori locul copiilor” în societate.
  • Poate că asta îi face pe oameni să râdă, dar este o realitate”, a încercat el să continue în ciuda unor râsete în public.

Papa a acuzat cuplurile care nu-și doresc copii, dar vor animale de companie, că sunt „egoiste”. Suveranul Pontif a deplâns faptul că animalele de companie „iau uneori locul copiilor” în societate și a descris faptul de a nu dori să aibă copii, dar de a avea câini și pisici ca fiind o „formă de egoism”, informează Huffington Post. „Multe cupluri nu au copii pentru că nu vor, sau au doar unul, dar au doi câini și două pisici”.

„Poate că asta îi face pe oameni să râdă, dar este o realitate”, a încercat el să continue în ciuda unor râsete în public, asigurând că vede această decizie ca pe „o negare a paternității și maternității și ne diminuează, ne anulează umanitatea”.

Astfel, civilizația îmbătrânește fără umanitate, pentru că pierdem bogăția paternității și maternității, iar țara este cea care suferă. Cine va plăti impozitele pe pensia mea dacă nu există copii? Cine va avea grijă de mine?”, a adăugat el retoric.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Papa: „Să nu ne fie frică” de adopție

De asemenea, Papa Francisc a sugerat adopția pentru cuplurile care nu pot avea copii, menționând că nu ar trebui să se teamă: „Câți copii din lume așteaptă ca cineva să aibă grijă de ei și câte cupluri vor să fie părinți, dar nu pot din motive biologice, nu trebuie să ne fie teamă să alegem calea adopției„, a spus Suveranul Pontif.

Acest tip de alegere se numără printre cele mai înalte forme de iubire și de paternitate și maternitate. Câți copii din lume așteaptă ca cineva să aibă grijă de ei! Și câți soți doresc să devină tați și mame și nu reușesc din motive biologice; sau, chiar dacă au deja copii, doresc să împartă afecțiunea familiei cu cineva care nu are. Nu trebuie să ne fie teamă să alegem calea adopției”, a adăugat el.