• Un bărbat din Iași a falsificat euro pentru a juca la slot machines
  • Prejudiciu cauzat prin activitatea infracţională este de 2.000 de euro
  • Bărbatul de 29 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore

Nu o să îți vină să crezi ce idee i-a venit unui bărbat de 29 de ani din Iași, din „pasiunea“ lui cea mare pentru jocurile de noroc. A falsificat euro pentru a juca la slot machines. Cum a reușit? Pentru a-şi duce planul la bun sfârşit, el a fost ajutat de angajaţii casei de jocuri de noroc.

Poliţiştii ieşeni au făcut percheziţii într-un dosar privind falsificarea de monede. Cercetările au arătat că, la data de 7/8 februarie, un bărbat a folosit banii pe care îi falsificase pentru a juca la slot machines, totul după ce s-a împrietenit cu mai multe persoane care nu ar fi avut cunoştinţe pentru a efectua o verificare a unei bancnote străine şi care nu ar fi avut mijloace tehnice de verificare a bancnotelor cu aparatură specifică la societăţile economice la care lucrau.

Astfel, ar fi plasat bancnote din cupiurile de 50 şi 100 de euro, despre care ar fi cunoscut că sunt false, sub formă de plată echivalentă în lei, la un curs favorabil societăţii, la aparatele electronice de jocuri de noroc tip slot machines, prejudicial fiind de 2.000 de euro.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„La data de 19 mai 2020, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, au efectuat şapte percheziţii, în judeţul Iaşi, la domiciliile mai multor persoane, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru falsificare de monede, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune“, transmite Poliţia Română.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar miercuri urmează să fie prezentat instanţei de judecată, cu propuneri legale.