• Experții în grădinărit au dezvăluit patru metode simple pe care oamenii le pot folosi pentru a ține șoarecii și șobolanii departe de grădinile lor pentru totdeauna, fără a fi nevoie să pună otravă sau capcane pentru șobolani.
  • Grădinarii vor fi, de asemenea, mulțumiți să afle că metodele simple nu prezintă nici un risc pentru animalele de companie sau plantele lor, așa cum o fac otrava pentru șobolani și capcanele.
  • În schimb, o poți consola cu faptul că dăunătorii nocturni pot fi speriați prin alte măsuri, ceea ce este o veste binevenită având în vedere că aceștia nu sunt doar inestetici, ci pot răspândi boli potențial grave.

Experții în grădinărit au dezvăluit patru metode simple pe care oamenii le pot folosi pentru a ține șoarecii și șobolanii departe de grădinile lor pentru totdeauna, fără a fi nevoie să pună otravă sau capcane pentru șobolani.

Șobolanii și șoarecii sunt considerați de mulți unul dintre cei mai detestați dăunători din grădină. Dar alungarea vizitatorilor nedoriți nu este întotdeauna cea mai simplă sarcină. Din fericire, experții în grădinărit au dezvăluit patru metode naturale, dar „eficiente”, pentru a alunga definitiv paraziții din grădina ta, după cum relatează Daily Express.

Grădinarii vor fi, de asemenea, mulțumiți să afle că metodele simple nu prezintă nici un risc pentru animalele de companie sau plantele lor, așa cum o fac otrava pentru șobolani și capcanele. În schimb, o poți consola cu faptul că dăunătorii nocturni pot fi speriați prin alte măsuri, ceea ce este o veste binevenită având în vedere că aceștia nu sunt doar inestetici, ci pot răspândi boli potențial grave.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Potrivit experților în grădinărit de la Primrose, următoarele patru trucuri oferă modalități „eficiente” de a ține șobolanii la distanță.

Uleiuri esențiale

Se știe că șobolanii au „unul dintre cele mai bune simțuri ale mirosului din regnul animal”, potrivit profesioniștilor în grădinărit.

Așadar, atunci când sunt folosite în concentrație, uleiurile esențiale, care miros minunat pentru noi, se dovedesc suficient de puternice pentru a descuraja șobolanii.

„Uleiul de mentă, uleiul esențial de citronella și cel de eucalipt în forma lor pură sunt toate mirosuri pe care șobolanii nu le vor plăcea.”

Pute pune câteva picături în jurul zonelor pe care ști că șobolanii le frecventează sau poți folosi vată îmbibată în ulei pentru același efect.

Ardei iute

Șobolanii sunt respinși de condimentele picante, din același motiv pentru care nu le place uleiul, ceea ce înseamnă că este un alt factor de descurajare natural strălucit.

Folosirea piperului iute sau a unei alternative picante va descuraja șobolanii „pentru totdeauna”, potrivit experților.

În plus, este ușor să faci un spray respingător acasă. Pur și simplu amestecă piper roșu sau fulgi de ardei iute cu apă, apoi încălzește energic amestecul pentru a infuza ardeiul iute.

Iar după ce l-ai lăsat să se răcească, este aproape gata de a fi aplicat, reține că cu cât îl lași mai mult timp, cu atât mai puternic va fi ardeiul iute.

În continuare, strecoară ardei iute, adaugă puțin săpun de Castilia, iar spray-ul este gata să intre într-o sticlă pentru a fi folosit. Trebuie să-l aplici cu abundență pe zonele pe care le vizitează șobolanii.

Îndepărtează sursele de hrană

Șobolanii caută grădinile pentru că sunt pline de hrană. Fă grădina ta mai puțin atractivă pentru dăunători, eliminând gustările lor preferate.

Experții spun: Depozitele de gunoi sunt o comoară pentru șobolani. Asigură-te că recipientul de compost este închis și îndepărtează-l de posibilele căi de acces, cum ar fi gardurile și zidurile.”

Fructele căzute sau nucile și semințele din hrănitoarele pentru păsări sunt, de asemenea, vinovate.

Cumpărarea unui alimentator pentru păsări rezistent la veverițe și colectarea rapidă a fructelor căzute ar trebui să rezolve problema.

Blochează adăposturile posibile

Și, nu în ultimul rând, nu încuraja șobolanii să își facă o vizuină în grădină. Aceștia caută adesea structurile existente, cum ar fi terasele sau clădirile din grădină.

Experții recomandă blocarea tuturor zonelor de intrare, oricât de înguste ar fi. Dar asigură-te că ai verificat dacă nu există deja creaturi înăuntru.

Îndepărtarea oricăror resturi din grădină și tăierea vegetației crescute prea mult vor fi, de asemenea, de ajutor. Acest lucru nu numai că înseamnă că există mai puțină acoperire, dar va încuraja șobolanii să se mute în altă parte, deoarece nu le place când le este perturbat teritoriul.