• Sârbii au ieşit din nou în stradă, dar acum au protestat paşnic
  • Protestatarii sunt nemulţumiţi de felul în care preşedintele Vucic a gestionat criza
  • Paul şi Iolanda vor să le fie respectate drepturile şi libertăţile

Străzile din Belgrad s-au umplut din nou de oameni. Paul şi Iolanda sunt nemulţumiţi de măsurile luate de actuala conducere a ţării în plină epidemie. „Au vrut alegeri şi nu ne-au respectat drepturile”, este mesajul celor care acum sunt nevoiţi să stea din nou în izolare.

După două nopţi cu lupte de stradă, acum oamenii au protestat paşnic. Au încins chiar şi o horă. Iar scopul lor este unul simplu. Vor schimbarea preşedintelui şi a guvernului care i-au minţit că au scăpat de coronavirus şi au relaxat măsurile pentru a organiza alegeri şi meciuri de fotbal. Pentru ca, în cele din urmă, situaţia să devină critică.

„La început, lumea a crezut că sunt proteste împotriva COVID-19, dar nu este despre asta. Sunt proteste împotriva guvernului şi măsurilor lor. Împotriva dictaturii. Corupţia e mare, nu există drepturi ale omului şi brutalitatea poliţiei este o problemă foarte mare şi nu vreau asta în ţara mea”, atrage atenţia Ela, una dintre protestatare. 

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

„Minciuni, corupţia oamenilor care sunt la conducere. Lucrurile normale din viaţă ne pun în pericol şi noi trebuie să stăm acasă. Ei sunt cei care şi-au dorit alegeri şi nu suport asta. Chiar nu pot. E ca un fel de dictatură, dar una fancy. Totul arată de parcă ar fi ok, dar nimic nu e ok”, spune la rândul său Paul, extrem de revoltat.

Alături de aceştia, Iolanda protestează pentru recâştigarea drepturilor de bază, după cum spune chiar ea. „Proteste paşnice împotriva autocraţiei. Luptăm pentru democraţie şi drepturile noastre de bază. Autorităţile nu au răspuns cum trebuie la criza cauzată de coronavirus şi suntem aici să luptăm pentru drepturile noastre”, spune ea.