• Codin Maticiuc și Paul Seling a fost invitații lui Vlad Crioveanu într-o ediție specială a emisiunii „Ochii pe mine!”
  • Paula Seling: „Mama e genul de om care face bine pentru că așa e bine… să faci bine. Nu a așteptat niciodată nimic în schimb”
  • Paula Seling: „Este foarte ușor să faci bine. Trebuie doar să vrei”

Paula Seling, invitata lui Vlad Craioveanu la emisiunea „Ochii pe mine!”, știe cel mai bine să te facă să intri în spiritul sărbătorilor. O discuție sinceră despre bucuria de a dărui, despre glasul muzicii, despre solidaritate.

Paula Seling, despre faptul că este născută în ziua de Crăciun: „Da, chiar mă simt norocoasă și mai mult decât atât, de când am mai crescut am înțeles că este și o responsabilitate față de mine însămi. Cumva, o simt ca pe o datorie să fiu un om bun.”

Paula Seling: „Știi unde era cea mai mare problemă? Când voiam să merg și eu la școală cu bomboane. Nu prea mi s-a serbat ziua că toată lumea era în vacanță.”

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Paula Seling: „Cel mai tare cadou a fost pianina mea Doina pe care părinții mei au cumpărat-o cu eforturi destul de mari. Pe vremea când eu eram în clasa întâi o pianină costa cât o mașină. Au făcut niște economii, multe. O am și acum, este acordată și sunt foarte mândră de ea. Ca și cum mi-aș mângâia mâinile de copil.”

Paula Seling, unul dintre cei șapte artiști care cântă împreună piesa Cel mai frumos cadou pentru cei mai vulnerabili copii ai României: „Cred că cel mai frumos cadou ar fi să fie împreună de sărbători și să aibă lucrurile pe care noi le considerăm din oficiu: un brad, masa de Crăciun. Și cel mai important este să se țină de mână de sărbători. (…) Adevărul este că după 1 ianuarie urmează cea mai tristă perioadă din an.”

Paula Seling: „Gândurile mele se îndreaptă către copiii care au părinții plecați în străinătate”

Paula Seling: „La mine în familie, părinții mei au fost tot timpul atenți cu copiii nevoiași din sat. Mama chiar a ajutat și ajută în continuare o familie de copii. Sunt șapte copilași și îi ajută cu mâncare, cu hăinuțe, cu tot ce poate. Face asta an de an și nu numai de sărbători.”

„Mama e genul de om care face bine pentru că așa e bine… să faci bine. Nu a așteptat niciodată nimic în schimb. Este foarte ușor să faci bine. Trebuie doar să vrei. Binele făcut îl simți și tu în inima ta. Uneori te întrebi dacă acel bine pe care l-ai făcut cuiva care nu a știut să îl valorifice ar fi trebuit să-l faci altcuiva. Atunci încerc să mă gândesc că nu e despre mine.”

Paula Seling: „Da, mergeam foarte des la colindat. Multe dintre colindele pe care le cânt acum, le-am învățat în copilărie și de fiecare dată când le cânt părcă este un portal în timp. Mergeam și ne duelam în repertoriu. Fratele meu cântă la mai multe instrumente și îl apreciez foarte mult. Și părinții și unchii mei sunt melomani. Nu toată lumea a studiat muzica în familia mea, dar toți sunt iubitori de muzică.”

Paula Seling, despre prima melodie la care a plâns: „Sunt niște cântece, erau niște copilații rock, rock de fete și cred că a fost Scorpions, Still loving You. Mi-a rămas în amintire acel cântec.

Paula Seling: „Cred că, în momentul acesta, cea mai mare problemă pe care o avem este în educație. Suntem ca într-un cerc vicios. Educația nu se face pentru că sunt familii nevoiașe care nu și-o permit și asta merge mai departe. Cumva, o soluție ar fi ca aceste familii sa fie atent monitorizate și să fim siguri că toți acești copilași nu rămân analfabeți.”

Paula Seling: „Am încercat să-mi țin publicul aproape online”

Paula Seling: „Până anul acesta, magia sărbătorilor consta în colinde. În spectacolele de sărbători și în felul în care mă primeau oamenii an de an. Efectiv, îmi iau energia din public, din privirile celor care vin la concerte. Anul acesta a fost greu și am ratat încărcătura aceea pe care o simțeam.”

„Am încerca să-mi țin publicul aproape online, dar este foarte complicat pentru un artist care 22 de ani a cântat pe scenă. Este o diferență între a cânta live, adică în fața publicului și a umple aerul. Este mai greu să se întâmple asta când îți închipui că după internet există omul. Dar, ne adaptăm, trebuie să se poată!”