Pebbles, cel mai bătrân câine în viață din lume, a murit la 22 de ani

FOTO - Hepta
  • Cel mai bătrân câine din lume, un Toy Fox Terrier pe nume Pebbles, a murit luni în casa sa din Taylors, Carolina de Sud, înconjurat de familia sa.
  • La doar cinci luni de la împlinirea a 23 de ani, Pebbles a murit din cauze naturale.
  • Pebbles a stabilit recordul mondial Guinness pentru cel mai bătrân câine în viață pe 17 mai, când avea 22 de ani și 50 de zile.

Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit la începutul acestei săptămâni, la vârsta de 22 de ani, în sud-estul Statelor Unite, a anunţat miercuri Cartea Recordurilor Mondiale Guinness pe site-ul său, potrivit Fox News.

,,Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit, din păcate, în mod natural şi în pace, la ea acasă, înconjurată de familia sa” , au scris stăpânii ei pe Instagram.

https://www.instagram.com/pebbles_since_2000/?utm_source=ig_embed&ig_rid=097f5344-a3c2-4be0-9eae-5e08165b5634

Femela din familia foxterierilor a fost hrănită cu hrană pentru pisici de către stăpânii ei începând din 2012, ceea ce ar fi putut contribui la longevitatea ei.

Câinele s-a născut la data de 28 martie 2000 în Long Island, New York, şi a trăit mare parte din viaţă în statul Carolina de Sud.

În pofida staturii sale mici şi a greutăţii de doar 2 kilograme, ea a dat naştere de-a lungul vieţii la 32 de căţei.

Pebbles a fost desemnată cel mai bătrân câine din lume în mai 2022, în timpul unei vizite a experţilor de la Cartea Recordurilor Mondiale Guinness, o veritabilă instituţie care înregistrează recorduri în toate domeniile.

Potrivit proprietarei ei, Julie Gregory, secretul sănătăţii lui Pebbles a constat în îngrijirea ,,cu cea mai mare atenţie” de care a avut parte.

Pebbles, pasionată de muzică country, a murit cu cinci luni înainte de a împlini 23 de ani.