• În Munții Făgăraș a fost surprins primul pui de zimbru născut în libertate după câteva sute de ani
  • Rangerii au văzut puiul în turele de monitorizare
  • organizația Conservation Carpathia: Continuăm să îl monitorizăm pe cel mic împreună cu întreaga turmă de zimbri care se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș

Primul pui de zimbru născut în libertate, în Munții Făgăraș, a fost surprins în imagini. Puiul a fost observat de rangeri: „turma de zimbri eliberată primăvara trecută păzea cu mare iscusință un ghem drăgălaș de blană”.

„Dar ce avem noi aici? Vă spunem noi: cel mai frumos cadou pe care luna cadourilor îl putea oferi Munților Făgăraș, primul pui de zimbru, vițel, născut în libertate!”, au scris pe Facebook cei din organizația Conservation Carpathia.

Zilele trecute, rangerii au văzut în turele de monitorizare că turma de zimbri eliberată primăvara trecută păzește „cu mare iscusință un ghem drăgălaș de blană”, de numai câteva săptămâni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

„Suntem foarte bucuroși să vedem că se confirmă faptul că Munții Făgăraș sunt un loc bun pentru zimbri, că aceștia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea în natură este unul dintre cele mai importante semne care arată viabilitatea populației unei specii. Continuăm să îl monitorizăm pe cel mic împreună cu întreaga turmă de zimbri care se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș”, anunță organizația Conservation Carpathia.