Pentru prima dată după mai bine de 70 de ani, populația Chinei scade. Psihoterapeut: „În pandemie, oamenii au devenit mai antisociali”

  • Pentru prima oară din 1949 China a raportat scădere demografică.
  • Din 2015 chinezii au voie să facă doi copii în loc de unul.
  • În 2020 în Germania a scăzut numărul de nașteri și de nunți.
  • Psihoterapeut: În pandemie, oamenii au devenit mai antisociali.

„Mare cât China” e o expresie pe cale de dispariție. Pentru prima dată după mai bine de 70 de ani, populația ei scade. În 2015, China a permis famiilor să facă doi copii în loc de unul singur, dar tendința de scădere continuă. Numărul nașterilor a scăzut cu 15% în 2020.

Vecinii japonezi aproape au uitat de viața socială – nu mai au obiceiurile de familie ale generatiilor de dinaintea lor, iar vârsta la care se căsătoresc a crescut.

Nemții sunt și ei îngrijorați de ultimele cifre – a scăzut numărul nașterilor și al căsătoriilor. În 2020 au crescut doar numărul morților în datele oficiale.

Deși au stat mai mult acasă în pandemie, oamenii au facut mai putin sex, spun studiile din America.

Ce îi face pe oameni să se îndepărteze de sex încercăm îți spune Aurelia Marcuane – psihoterapeut.

Aurelia Marcuane – psihoterapeut: „Orice relație din punct de vedere sexual implică contactul fizic, iar izolarea socială a contribuit la întemeierea oricărei relații, prin urmare oamenii au devenit mai antisociali. Oamenii au preferat să-și dezvolte relații în lumea virtuală sau au apelat la site-uri de pornografie”