Plajele sălbatice Vadu-Corbu-Midia, împânzite de turiști și deșeuri. Autoritățile cer cu insistență respectarea regulilor de vizitare

  • Turiștii de pe plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia lasă din ce în ce mai multe deșeuri în urma lor.
  • Acest lucru se întâmplă chiar dacă există locuri special amenajate unde pot fi depozitate deșeurile.
  • Plajele sălbatice Vadu-Corbu-Midia sunt arie naturală protejată.

Conform Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, în ultimul weekend a fost, din nou, un număr foarte mare de turiști pe plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia.

S-a constatat o tendință a acestora de a lăsa din ce în ce mai multe deșeuri direct pe plaje sau pe habitatele naturale din zonă, în loc ca acestea să fie depozitate în zonele special amenajate – de aici sunt sunt ridicate, regulat, de către o firmă de salubrizare.

„Insistăm asupra respectării regulilor de vizitare într-o arie naturală protejată, expuse pe panourile din zona plajelor și facem iarăși apel la un comportament responsabil față de natură, de a proteja habitatele naturale de interes comunitar din siturile Natura 2000, cu flora și fauna locală, peisajul și caracteristicile naturale ale zonei de coastă din Rezervația Biosferei Delta Dunării”, scriu cei de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.