Nivelul poluării este foarte ridicat luni dimineață în București, cu majoritatea senzorilor platformei airlive.ro la 100 în toate zonele Capitalei.

„Vorbim de o poluare de o ardere de cauciucuri. Putem să creăm un inspector al deșeurilor, cum este inspector al pădurilor, prin care lumea să semnaleze poliția sau Garda de Mediu vizavi de un transport ilegal. Trebuie să ne mișcăm mai vioi”, a spus Octavian Berceanu, la Aleph News.

Niveluri foarte ridicate se înregistrează în zonele Moșilor, Universitate, Piața Sudului, Băneasa Nord. Libertății, Expoziției, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piața Valea Ialomiței, Piața Drumul Taberei, Bd. Timișoara, Basarabia, Parcul Păcii, Piața Veteranilor, Leu, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Piața Crângași, Giulești, Doamna Ghica, Lacul Tei, bd. Constructorilor, Mihalache, Aerogării.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Aerul este foarte poluat aici! Evită plimbările și exercițiile fizice în aer liber! Cele mai afectate persoane sunt copiii, persoanele în vârstă și cele care suferă de afecțiuni respiratorii!”, recomandă platforma.

Garda Națională de Mediu a postat pe Facebook imagini din teren, din județul Ilfov, unde Garda de Mediu Ilfov, Politia Romana, pompierii si jandarmii au intervenit duminică seara, după ce oamenii au aprins cauciucuri înainte de începerea postului Paștelui. „S-a risipit si ceata neagra si petrecăreții, cu sutele, au întrat în case. Din păcate mirosul puternic inca persista cu toate ca focurile au fost stinse”, scrie Garda de Mediu.

„Am intervenit cu echipajele gărzii de mediu, jandarmerie, poliție. A fost o muncă destul de grea să identificăm câteva zeci de focare, pompierii ne-au ajutat foarte mult să stingem, iar unde a fost mai greu am rugat și populația să stingă aceste focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la fața locului”, a declarat Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, într-o intervenţie la Digi24.