• Autoritățile analizează dacă vei putea face nuntă după 15 mai cu mai mult de opt persoane
  • Ministrul de Interne spune că trebuie să fim în continuare conștiincioși pentru a ajunge într-o fază cât mai optimistă
  • „Nunțile se pot organiza și acum, dar cu 8 persoane“, a răspuns Marcel Vela celor care l-au întrebat dacă se pot căsători după ridicarea restricțiilor

Dacă ești nerăbdător să faci nuntă, roagă-te ca cei din jur să țină cont mai mult ca oricând de distanţarea socială şi de măsurile de igienă personală, până pe 14-15 mai, când se vor lua noi decizii. Asta pentru a ajunge într-o fază optimistă care îți va da voie să faci o petrecere cum ai visat, nu doar cu opt persoane, cum oricum ai avea voie și acum.

„Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsători în pace şi linişte, dar cu 8 persoane (…). În funcţie de cum evoluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, din 15 mai, vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă“, le-a răspuns Marcel Vela celor care au vrut să ştie dacă se pot organiza nunţi după data de 15 mai.

Ministrul de Interne spune că până în 14-15 mai trebuie să fim foarte conştiincioşi, foarte responsabili și să respectm prevederile ordonanţelor: „Depinde de comportamentul nostru şi să mai răbdăm un pic, încă două săptămâni“.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Sursă foto: Dan Horia Tautan/Mediafax Foto