• Pandemia de coronavirus le-a anulat artiştilor concertele, aşa că s-au gândit la noi modalităţi de a avea o sursă de venit în această perioadă
  • Overground Showroom este o platformă de video on demand pe care poţi urmări concerte ale mai multor trupe de la noi
  • Pe platforma video on demand poţi urmări concerte ale trupelor precum Byron, Robin and The Backstabbers, The Mono Jacks sau Luna Amară
  • James Morgan, producător muzical care a lucrat cu Rihanna, Kanye West sau Elton John crede într-o revenire rapidă a industriei

În România, industria concertelor live era în plină ascensiune înainte de pandemie, însă acum a îngheţat complet şi a lăsat zeci de artişti fără concerte. Pentru majoritatea, aceasta era singura sursă de venit. Cosmin lucrează în cadrul unei agentii de evenimente şi management muzical şi ca să îi sprijine pe artişti au o platforma de video on demand, similară cu Netlix, care îţi permite să vezi concerte live premium, direct de pe canapea.

Pentru asta trebuie să plăteşti un abonament lunar de 9 euro + TVA, cam cât ai fi plătit pe un bilet la concert înainte de criză. Pe platformă vei găsi momentan 17 concerte ale trupelor Byron, The Mono Jacks, Robin and The Backstabbers, Luna Amară şi mulţi alţii. James Morgan este producător muzical şi a lucrat timp de 12 ani la cea mai mare casă de discuri din lume Universal Music. A colaborat cu Rihanna, Kanye West, Elton John sau Justin Beiber. Deşi la nivel global consumul de muzică a scăzut, James speră într-o revenire rapidă a industriei.

„95% dintre concertele care erau programate si care erau principala sursa de venit pentru artistii nostri au fost anulate si a trebuit foarte rapid sa gasim solutii. Voiam sa fructificam cumva acest portofoliu bogat de concerte pe care il avem si ne-am gandit la un moment dat cum ar fi sa facem ca un Netflix de concerte.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe langa a fi o potentiala sursa de venit este si o foarte foarte mare destinatie de investitie, trebuie sa investim foarte mult in acest proiect pentru a-l creste, in primul rand pentru a diversivica oferta de concerte. Am primit foarte mult feedback pozitiv de la utilizatori din afara tarii care au pierdut legatura cu scena muzicala de la noi si care au gasit acum o solutie pentru a se reconecta”, a spus Cosmin Ionescu, co-fondator Overground Showroom.

„Inainte de această criză, industria muzicală era într-o poziţie foarte puternică la nivel global la fel şi streaming-ul online, şi casele de discuri făceau foarte mulţi bani, industria de spectacole live era una prosperă. Cred că acum pandemia loveşte într-o industrie aflată într-o poziţie ceva mai solidă, şi să sperăm că ne vom reveni relativ rapid.

A fost un şoc, dar şi un semnal de alarmă pentru oameni pentru că i-a făcut să înţeleagă că nu se pot baza doar pe o singură sursă de venit, ci că trebuie să aibă alte mici afaceri pe lângă”, a declarat James Morgan, producător muzical.